Controale anticovid în tot județul Caraș-severin

Controale anticovid în tot județul Caraș-severin

În perioada 13-16 iulie a.c., toate structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile de amploare, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 220 de polițiști, 56 polițiști locali, 34  jandarmi, 13 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, 2 polițiști de frontieră, precum și 3 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 4 ai Ministerului Sănătății, 18 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și 3 ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 256 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 651  persoane și au fost verificate 225 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 95 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.

Opt operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 18.700 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, ne purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspector Principal de Poliție, Alina Boeru.

Lasă un răspuns