Caraș-Severinul sub coduri de avertizare galbene și portocalii!

Caraș-Severinul sub coduri de avertizare galbene și portocalii!

    Administrația Națională de Meteorologie a emis mesajele de avertizare meteorologică pentru județul Caraș-Severin, pentru perioada 17 – 19 iulie. Sunt două avertizări una de cod GALBEN pentru ziua de astăzi, a doua este de cod PORTOCALIU și cel de a treilea avertisment se referă la perioada 18 iulie, ora 9,00 – 19 iulie, ora 22,00, când în partea de est a județului va fi cod GALBEN, iar în majoritatea zonei este anunțat cod PORTOCALIU.

Atenționarea meteorologică de cod GALBEN este valabilă pentru întreg județul, în data de 17 iulie, în intervalul orar 14,00 – 21,00.

Informații detaliate la linkul: http://www.meteoromania.ro/avertizari/

     „În intervalul menționat, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp” se menționează în comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” transmis de purtătorul de cuvânt, slt. Adrian Manofu.

Atenționarea meteorologică de cod PORTOCALIU este valabilă pentru întreg județul, în perioada 17 iulie, în intervalul orar 23,00 – 18 iulie ora 9,00 și vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp.

Avertizarea meteorologică pentru zilele de 18 și 19 iulie  împarte județul în două, cod GALBEN și PORTOCALIU.

COD GALBEN – în partea de vest a județului Caraș-Severin

Interval de valabilitate: 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00

     „În intervalul menționat, în vestul, sud-vestul și centrul țării, precum și în zona de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp”, se precizează în comunicatul ISU Caraș-Severin.

COD PORTOCALIU – în partea de CENTRU și  NORD, SUD și EST a județului Caraș-Severin

Interval de valabilitate: 18 iulie, ora 09:00 – 19 iulie, ora 22:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

 „În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată” se mai precizează în comunicatul ISU Semenic.

NICOLAE DAVID

Lasă un răspuns