Constantin Brâncuși omagiat la Muzeul Județean Caransebeș

Constantin Brâncuși omagiat la Muzeul Județean  Caransebeș

Constantin Brâncuși omagiat la Muzeul Județean Caransebeș.

Consiliul Județean Caraș-Severin împreună cu Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș organizează luni 19 februarie de la ora 13:00, manifestarea Români care au schimbat lumea-Constantin Brâncuși cu ocazia împlinirii a 148 de ani de la nașterea artistului.

 Despre eveniment, Diana Țîrdea, managerul Muzeului Caransebeș, precizează: „Constantin Brâncuși este cunoscut astăzi ca fiind unul dintre cei mai influenți sculptori ai secolului al XX-lea, precum și un pionier și vizionar al modernismului. Un alt titlu după care este cunoscut este acela de „Patriarhul sculpturii moderne”.

Citește și: Activități culturale sub egida Consiliului Județean!

Cu ocazia împlinirii a 148 de ani de la nașterea maestrului, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin va organiza luni, 19 februarie, de la ora 13:00 o acțiune menită să aducă în atenția tinerilor pe unul dintre cei mai influenți artiști al secolului al XX-lea, a cărui contribuție la revoluționarea viziunii și a limbajului în arta de după 1900 a devenit emblematică, prefigurând modernismul.’’

Intrarea este liberă!

Lasă un răspuns