Concediul de creștere a copilului a fost prelungit!

Concediul de creștere a copilului a fost prelungit!

  Vineri, Guvernul Orban a emis o noua ordonanta de urgență prin care “Concediul de creștere a copilului” pentru angajații care activează in domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alerta va fi prelungit.
A fost adoptată o OUG in domeniul protecției sociale. Aici Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat un act normativ care, pe de o parte, vine sa reglementeze prelungirea unor facilitați acordate persoanelor pe perioada stării de urgentă și stării de alerta, iar pe de alta parte sa permanentizeze o serie de proceduri instituite in aceasta perioada, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentațiilor pentru diverse drepturi și beneficii sociale”, a declarat șeful Cancelariei, Ionel Dancă.
Indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei care le expiră perioada primirii acestei indemnizatii pe perioada stării de alerta, se prelungește pană la 31 Decembrie 2020.
Impactul acestei măsuri este de aproximativ 13 milioane lei, pentru două luni, de care vor beneficia aproximativ 3000 de persoane, in situația care această indemnizație este de 2200 de lei.

Lasă un răspuns