Cod Roșu de inundații în Caraș-Severin!

Cod Roșu de inundații în Caraș-Severin!

După ce în data data de după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova au fost perioade cu averse torențiale și s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp, intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice, la nivelul județului Caras-Severin, s-a primit avertizarea hidrologică de cod roșu, inundații bazin Caraș, valabilă până la astăzi, la ora 14:00.

In acest moment se intervine în mai multe locații pentru limitarea efectelor produse de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice: în localitatea Iaz acționeaza SVSU Obreja cu 2 motopompe, in localitățile Caransebeș, Otelu Roșu și Glimboca intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și membrii serviciilor voluntare, in localitatea Zorlentu Mare și sat Zorlencior intervin forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșita, iar la Anina, Secția de Pompieri Oravița și membri SVSU Anina. In Zorlentu Mare, până acum sunt afectate 19 gospodării, in principal curti si gradini. Până in acest moment, s-a intervenit în principal pentru evacuarea apei din curți. In Caransebeș, pe Calea Timișorii, apa a pătruns și intr-o hală a unui operator economic. 

In localitățile Sacu și Salbăgelu Nou intervine SVSU Sacu la câte o gospodărie.” se precizează în comunicatul ISU CS, semnat de către slt.Tocmelea Magdalena.

Lasă un răspuns