Ce se întâmplă cu indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi!

Ce se întâmplă cu indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi!

Ce se întâmplă cu indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi! În Monitorul Oficial al României nr. 202 din 11 martie 2024 a fost publicată OUG nr. 19/2024 privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sănătate, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară, act normativ prin care salariații din aceste domenii beneficiază de majorări salariale, începând cu luna martie a anului 2024.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 19/2024 prevede, de asemenea, acordarea unei indemnizații de  350 de lei / 700 de lei pentru medicii de medicină generală (care nu au dobândit o specialitate) din cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primiri urgențe (UPU/CPU) care efectuează lunar o gardă, respectiv, cel puțin 2 gărzi, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial. Această categorie nu beneficia de plata indemnizației pentru serviciul de gardă până la apariția OUG nr. 19/2024.  
Citește și: Servicii stomatologice gratuite
Indemnizațiile pentru gărzi acordate medicilor specialiști, medicilor primari și medicilor rezidenți acordate în conformitate cu prevederile OUG nr. 63/2023, cu modificările și completările ulterioare, NU au fost modificate, cuantumul acestora rămânând același.
Sursa: Ministerul Sănătății

Lasă un răspuns