Călăuză arestată cu focuri de armă, la frontiera cu Serbia!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat în zona de competenţă şapte cetăţeni sirieni, călăuziţi de un cetăţean român, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

În data de 15.08.2020, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au desfăşurat o acţiune privind combaterea traficului de migranti în zona de frontieră, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au  organizat un filtru pe comunicaţia Timişoara-Jimbolia. Astfel, la intrarea în localitatea Cărpiniş, polițiștii de frontieră au observat un autoturism înmatriculat în România, al cărui conducător auto a oprit voluntar la aproximativ 100 m în faţa echipajului, apoi a întors autovehiculul şi a demarat în trombă.

Existând suspiciuni că şoferul transporta migranți din zona de frontieră, poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului. În scurt timp, mașina, care ieşise în afara părţii carosabile, a fost interceptată, iar șoferul a abandonat-o, fugind spre vegetaţia din zonă. Pentru a reuşi imobilizarea acestuia, ulterior somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase în plan vertical două focuri de avertisment. Lângă autoturismul abandonat, au fost depistate şapte persoane cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, solicitându-se un echipaj medical pentru efectuarea triajului epidemiologic.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele transportate în autovehicul sunt cetăţeni sirieni, un bărbat în vârstă de 53 de ani şi şase minori cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani. La cercetări, persoana adultă a declarat că grupul a trecut frontiera ilegal din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, dorind să ajungă în Austria. Şoferul autoturismului, un cetățean român, în vârsă de 41 de ani, a declarat faptul că urma să primească suma de 50 de euro de la fiecare persoană transportată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei şapte cetățeni străini. De asemenea, cetăţeanul roman este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie dispuse măsurile legale care se impun.

Datele ne-au fost transmise de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, prin purtătorul de cuvânt, subcomisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns