Bilanțul controalelor la regimul silvic: amenzi de 72.000 lei și 500 metri cubi material lemnos confiscat!

Bilanțul controalelor la regimul silvic: amenzi de 72.000 lei și 500 metri cubi material lemnos confiscat!

Bilanțul controalelor la regimul silvic: amenzi de 72.000 lei și 500 metri cubi material lemnos confiscat!

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR SILVICE

În perioada 5-16 februarie, polițiștii cărășeni au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic pe raza întregului județ. În urma abaterilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 lei și confiscați peste 500 de metri cubi de material lemnos.
Altfel, polițiștii Serviciului de Ordine Publică- Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști de la polițiile municipale, orășenești și secțiile de poliție rurală și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea, prelucrarea, comercializarea și exploatarea materialului lemnos.

Citește și: 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei în numai patru ore de control

Au fost efectuate 36 de controale, 10 pe drumuri publice și 8 pe drumuri forestiere. În cadrul acestora au fost controlate 62 de autovehicule de transport material lemnos. Au fost verificate 3 depozite de material lemnos, o instalație de prelucrare a lemnului și 4 exploatări forestiere.

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA ILEGALITĂȚILOR SILVICE În perioada 5-16 februarie, polițiștii cărășeni au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale la regimul silvic pe raza întregului județ, în urma abaterilor constatate fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 lei și confiscați peste 500 de metri cubi de material lemnos. Altfel, polițiștii Serviciului de Ordine Publică- Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști de la polițiile municipale, orășenești și secțiile de poliție rurală și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea, prelucrarea, comercializarea și exploatarea materialului lemnos. Au fost efectuate 36 de controale, 10 pe drumuri publice și 8 pe drumuri forestiere, în cadrul cărora au fost controlate 62 de autovehicule de transport material lemnos, au fost verificate 3 depozite de material lemnos, o instalație de prelucrare a lemnului și 4 exploatări forestiere. În urma verificărilor au fost constatate 2 infracțiuni de tăiere fără drept și furt de material lemnos și 26 de fapte contravenționale, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 lei, conform Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Ca măsură complementară, au fost confiscați 536,03 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 152.000 lei, din care peste 164 de metri cubi lemn rotund, peste 12 metri cubi de cherestea și aproape 360 de metri cubi de lemn de foc. Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, și în perioada următoare.

În urma verificărilor au fost constatate 2 infracțiuni de tăiere fără drept și furt de material lemnos și 26 de fapte contravenționale. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 lei, conform Legii nr.171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Ca măsură complementară, au fost confiscați 536,03 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 152.000 lei. Peste 164 de metri cubi lemn rotund, peste 12 metri cubi de cherestea și aproape 360 de metri cubi de lemn de foc.
Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, și în perioada următoare.

Lasă un răspuns