BAC în pandemie, fără emoții. Nici un elev nu a fost respins la controlul epidemiologic

BAC în pandemie, fără emoții. Nici un elev nu a fost respins la controlul epidemiologic

Ieri, 23 martie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2021, în cele 28 de licee și colegii din județul Caraș-Severin, la disciplinele Matematică și Istorie. Au fost prezenți 1368 de elevi (din 2181 elevi existenți în clasele XII-XII/62,72%), 813 nu s-au prezentat la examen, din care 307 de la clasa a XII-a învăţământ de zi (din 1648 existenți/18,62%) și 506 de la clasa a XIII-a învăţământ seral (din 533 existenți/94,93%). Important de precizat, niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic. Subiectele și baremele de corectare pentru probele de Matematică și Istorie vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Următoarele probe vor avea loc astfel:
24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor
Probele scrise încep la ora 9:00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. La simulările naționale elevii vor fi primiți si așezați in bănci cu respectarea prevederilor sanitare în vigoare stabilite prin Ordinul comun MEC-MS nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității in cadrul unităților instituțiilor de învăţământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

foto: digi24.ro

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
„De remarcat, este prezența de peste 80% a elevilor din clasa a XII-a învățământ de zi și de doar 5% pentru elevii clasei a XIII-a învățământ seral, care sunt interesați cu prioritate de finalizarea studiilor liceale și de obținerea certificatului de calificare profesională pentru inserția pe piața muncii și mai puțin de accesul spre învățământul superior universitar; de asemenea, prezintă interes și învățământul postliceal, unde accesul este permis absolvenților învățământului liceal cu sau fără diplomă de bacalaureat”, a precizat inspector de specialitate, prof. Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al IȘJ Caraș-Severin.

sursa text: comunicat IȘJ Caraș-Severin

Lasă un răspuns