Azi a început Bacalaureatul! Cu limba română!

Azi a început Bacalaureatul! Cu limba română!

Astăzi, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română. Au fost prezenți 1784 de candidați, 89 nu s-au prezentat la examen, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați. Conform metodologiei, nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, cu interdicția de participare la examen pentru următoarele 2 sesiuni.

Precizăm că niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
 marți, 23 iunie – Limba și literatura maternă
 miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului
 joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora
Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 05 iulie.

Aceste date ne-au fost transmise de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Inspector școlar,  Prof. Ion Chiosa.

Lasă un răspuns