Atenție, șoferi!

Atenție, șoferi!

Atenție, șoferi! ANM a emis patru avertizări de cod galben și cod portocaliu! Cod galben valabil în perioada 17 noiembrie, ora 20 – 18 noiembrie, ora 08. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

Zone afectate: zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ, iar în județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h.
Cod galben valabil în perioada 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10. Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului; Zone afectate: În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.
Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.
Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60 – 80 km/h.
Citește și: Județul Caraș Severin și jumătate din țară sub cod galben de vânt puternic și averse
 Cod portocaliu valabil în perioada 18 noiembrie, ora 14 – 19 noiembrie, ora 10.
 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m;
Zone afectate: local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Cod portocaliu valabil în perioada 18 noiembrie, ora 18 – 19 noiembrie, ora 10.
 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului;
 Zone afectate: sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.
Circulați cu atenție !
sursa: CNAIRSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *