Atenție Radar! 406 amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză!

Atenție Radar! 406 amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză!

Peste 400 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru abateri la regimul de viteză, în perioada 10-16 august

Conform Planului de operațiuni al Forțelor Europene ale Poliției Rutiere (ROADPOL),  în perioada 10-16 august a.c., polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat pe drumurile publice din județ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum.

În cele 7 zile, polițiștii rutieri au verificat 855 de autovehicule și au aplicat 406 sancțiuni contravenționale, ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, 145 dintre abateri fiind înregistrate cu aparatele radar de tip Trucam și 261 cu cele montate pe autospecialele de poliție.

13 conducători auto au fost înregistrați de aparatele de măsurare a vitezei în timp ce circulau cu viteze ce au depășit cu mai mult de 50 km/h limita maximă admisă pe sectorul de drum tranzitat, fapt pentru care le-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă.

De asemenea, în cadrul acțiunilor au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuz de recoltare de mostre biologice.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum și a celei excesive.

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

„Polițiștii cărășeni desfășoară în mod permanent astfel de acțiuni preventiv-reactive și vă recomandă să adaptați viteza la condițiile de drum și de trafic, să măriți atenția pe toată durata deplasării și să respectați regulile de circulație, pentru a ajunge cu bine la destinație”, ne-a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, inspector principal, Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns