Anina are viitorul asigurat. Cu Ioan Badea la fotbal!

Anina are viitorul asigurat. Cu Ioan Badea la fotbal!

ACS Viitorul Anina a fost înființat în anul 2014 de către inimosul om de fotbal, Ioan Badea. După șase ani de existență a clubului, acesta se mândrește cu un  titlu de campion județean la categorie juniori U17, în anul 2016, apoi tinerii fotbaliști au devenit vicecampioni județeni în anul 2017 la U19 și au fost mereu o prezență constantă  pe podiumul  campionatelor județene la categoria U11, U13 și U15.


Pe lângă aceste performanțe ale campionatelor oficiale AJF Caraș-Severin, Viitorul Anina a câștigat  de trei ori la rând Turneul Prieteniei destinat juniorilor și  organizat impecabil la Anina.
În campionatul actual,  ACS Viitorul Anina a avut o evoluție specifică unei campioane veritabile cu zece victorii din tot atâtea meciuri și ocupă locul unu la categoria U15 seriaI. Juniorii de la Anina vor juca și finala pentru titlul de campioni județeni cu cei de la Șoimii Otelul Roșu, sperăm cât mai curând ne va permite situația actuală generată de coronavirus.

Lotul grupei U15 a celor de la ACS Viitorul Anina
Portari: Casandra Darius și Kulcsar Tibor;
Fundași: Alăzăroaie Luca, Alăzăroaie Alexandru, Schinteie Ioan, Dör Angelo, Velcotă Denis și Străin Denis;
Mijlocași: Purea Marcel, Nagy Edwald, Sabo Marius, Crăciun Daiana, Tatăr Denis și Maghiari Florin;
Atacanți: Gheralia Darius și Fomitescu Raul.

Grupa de juniori U13 a clubului a reprezentat echipa locală a orașului Anina și a făcut surpriza plăcută a  seriei a II-a. Juniorii Aninei s-au clasat pe locul doi, în condițiile în care a avut în componență jucători cu doi sau trei ani mai mici decât categoria de vârstă la care s-au înscris în competiție.
Portar: Șerbu Alexandru
Fundași: Tuculia Bogdan, Buzdug Andrei, Lazăr Denis, Novacescu Andrei
Mijlocași: Rădulescu Antonio, Crăciun Denis, Craia Alessio, Marșavela Patric și Izvernari David
Atacanți: Popa Marius, Iordache Ionut și Vasile Claudiu.

Secretul performanțelor obținute de juniorii echipei ACS Viitorul 2014 Anina constă în multă muncă la antrenamente și dragoste pentru fotbal. „În primul rând vreau să le mulțumesc părinților care fac eforturi financiare deosebite să nu le lipsească nimic copiilor, mai ales în susținerea pregătirii centralizate atât de necesară pentru obținerea de rezultate foarte bune în campionat. Ne-au ajutat foarte mult în obținerea performanțelor și proiectele de cofinanțare cu CJ și DJST, care în ultimii doi ani ne-au susținut în continuarea visurilor de împlinire a acestor copii minunați  din Anina. Un  alt sprijin important l-am obținut de la Consiliul Local Anina, care în frunte cu domnul primar Gheorghe Românu, ne susține, ne încurajează și ne asigură accesul necondiționat la vestiarele și terenul de fotbal”, ne-a spus Ioan Badea.

Răsplata muncii depuse de Ioan Badea la dezvoltarea fotbalului juvenil din Anina a venit firesc din partea Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin și implicit al colegilor antrenori de la echipele de copii și juniori.  Ioan Badea este membru în Comitetul Executiv al AJF Caraș-Severin,  reprezentant al ligilor de copii și juniori și se ocupă destinele selecționatei județene U 15 Caraș-Severin înscrisă în competiția „Turneul Speranțelor” organizată de către Federația Română de Fotbal.
FLORIN ȘTIUBE

2 thoughts on “Anina are viitorul asigurat. Cu Ioan Badea la fotbal!

Lasă un răspuns