Angajații de la SPCLEP Oravița sunt infectați cu covid-19!? Restul e… tăcere!

Angajații de la SPCLEP Oravița sunt infectați cu covid-19!? Restul e… tăcere!

 Românii percep în mod diferit efectele pandemiei cu coronavirus și s-au împărțit în două tabere, cei care respectă cu strictețe regulile și sunt precauți în tot ceea ce înseamnă igienă personală și colectivă.

Crezul „anticovidiștilor” este strict problema lor, chiar dacă la nivel județean, coronavirusul a făcut victime din lumea medicală (Milicin), al preoțimii (părintele Petar Dobra de la Clocotici), al politicii (Ionesie Ghiorghioni) și sunt în continuare alte numeroase exemple de infectări ale apropiaților „negativiștilor” și nu numai.

Un lucru strigător la cer este însă situația celor care respectă la sânge regulile impuse pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui și datorită slujbei sunt expuși în permanență. Tot respectul pe cei din linia întâi, cadrele medicale de la medic la infirmiere, a angajaților Ministerului de Interne și … a funcționarilor publici. Da, a funcționarilor publici, cei care sunt expuși riscurilor și asta chiar dacă ei respectă regulile, însă nu o fac cei cu care intră în contact.

La primăria Oravița este un mic focar de coronavirus, după ce o angajată de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Populației a fost depistată pozitiv la Covid-19 și pe cale de consecință a luat drumul Spitalului Județean din Reșița. Au fost simptome care au arătat faptul că Anca, tânăra de 33 de ani a fost prima infectată, în timp ce alte trei colege au acuzat stări specifice infectării cu coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a inițiat procedura anchetei epidemiologice, însă un lucru este cert. Cele patru angajate ale SPCLEP Oravița sunt  victimele operațiunii „flotantul”, cea care practic i-a obligat pe funcționarii publici să fie prezenti la slujbă în regim de foc continuu! Apare întrebarea firească dacă a meritat efortul?! Primarii aleși din zona Oraviței care sunt beneficiarii acestei „fisuri” legislative ar spune cu siguranță că: „DA!” Cetățenii onești ar spune evident că „NU!”, însă surprinde lipsa de transparență din partea primarului proaspăt ales… de fapt vechiul.

Sincer, legat de actul decizional transparent, primarul Oraviței avea modele de urmat încă din timpul campaniei electorale. Pe Petru Crîsnic, primarul de la Glimboca, care infectat fiind cu coronavirus a ieșit cu transparență a doua zi de la aflarea rezultatului testării și a trimis un mesaj public către cetățenii comunei pe care o administra. Nu mai spunem faptul că Doru Novăcescu ar fi debutat în potențialul mandat cu o platformă IT performantă de informare a cetățeanului Oraviței. Nu a fost să fie, cert este că astăzi la secțiune „știri” sau „ultimele anunțuri” nu regăsim nici măcar o referire despre situația fetelor de la SPCLEP Oravița.

Pentru că și ele la rându-i sunt eroi ai „liniei întâi” în lupta anti-covid!

Se aude și la primăria Oravița?!

Lasă un răspuns