ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID – 19, ÎN CARAȘ-SEVERIN!

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 140 de efective de poliție, jandarmerie, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și poliție locală, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Sănătății au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 54 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 650 de  persoane și au fost verificate 65 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 54 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

6 operatori economici au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 22 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

 

Lasă un răspuns