Andrei Plujar: „Este vremea pentru o Românie fără hoție!”

Ion Mocioalcă este de cinci mandate parlamentar de Caraș-Severin în Camera Deputaților și este candidat al PSD la Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Chiar dacă a fost unul dintre „monștrii sacri” ai PSD, care a ținut partidul de stânga în spate, plecarea lui Ion Mocioalcă din PSD la Pro-România și retur, l-au făcut pe veteranul deputat să fie constestat vehement chiar de „lupii tineri” din PSD și nu numai, atrăgând și oprobriul cărășenilor.

(E) Apropiat al lui Ioan Talpeș, Ilie Sârbu și Victor Ponta, Ion Mocioalcă este de 20 de ani deputat și mai vrea încă patru ani de mandat. Ce a făcut în beneficiul românilor în toți acești ani de încasat venituri consistente de parlamentar? Nimic. În schimb, însă, a făcut pentru el și pentru apropiații lui.

La prima declarație de avere depusă de Ion Mocioalcă, în 2004, averea acestuia se rezuma la un teren intravilan, o casă și un spațiu comercial dobândit după ce a devenit deputat PSD. Avea, în schimb, datorii de peste 5,4 miliarde lei vechi. După 20 de ani de Parlament, declarația de avere a lui Ion Mocioalcă arată, însă, cu totul altfel: 7 terenuri intravilane, un teren agricol și unul forestier, un apartament, o vilă de 719 metri pătrați și două spații comerciale, datorii puține și multe conturi în bănci în euro și în lei.

A trecut prin PDSR, PSD și Pro România, dar s-a întors la matcă, în PSD, fiind pus primul pe lista Caraș-Severin pentru Senat.

În 2015, a fost declarat de ANI în conflict de interese administrativ după ce, în legislatura 2008-2012, și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Procesul s-a tărăgănat, însă, suficient de mult în instanță pentru ca Ion Mocioalcă să fie scăpat de PSD de interdicția de a mai ocupa o funcție publică, grație proiectului lui Florin Iordache adoptat în 2018.

Să mai spunem că, în calitate de deputat și fidel soldat al PSD, Mocioalcă a votat pentru toate proiectele de lege care dezincriminau infracțiuni, blocau lupta anticorupție și distrugeau, pas cu pas, sistemul de Justiție? Sau că, de-a lungul timpului, a fost un susținător înfocat al pensiilor speciale?

Pe 6 decembrie este vremea ca astfel de dinozauri ai politicii să fie scoși în afara Parlamentului. Este vremea pentru o Românie fără hoție!

Lasă un răspuns