Alin Dudea: „Ne vom bate la primele locuri”

Alin Dudea: „Ne vom bate la primele locuri”

CSM Reșița are în lotul actual mulți jucători care au experiența primei ligi. Unul dintre fotbaliști este și fundașul central Alin Dudea, cel care a venit în iarna acestui an, în Valea Domanului, la recomandarea lui Cristian Bobar.

Alin Dudea s-a născut pe 6  iunie 1997, la Craiova și a început fotbalul de mic copil la FC Universitatea Craiova 1948, avându-l antrenor pe Nelu Ciocan. Odată cu apariția echipei CSU Craiova, toată grupa de juniori de la FC Universitatea a trecut la echipa  ”Olguței”, ocazie cu care Alin Dudea a cochetat cu liga a II-a. La 17 ani a plecat la Dinamo București fiind recomandat de  Gabi Răduță, scouterul dinamoviștilor. La clubul din capitală, Alin i-a avut antrenori pe Flavius Stoican, Ioan Andone, Mircea Rednic și Florin Bratu. În august 2018  a fost împrumutat la AFC Chindia Târgoviște, cu care reușește promovarea în prima ligă, antrenor fiindu-i Viorel Moldovan. A suferit  o accidentare mai gravă la peroneu care a implicat intervenție chirurgicală. În iarna lui 2020 a revenit la clubul mamă, Dinamo București, care l-a împrumutat în Valea Domanului inițial până în iunie 2020, iar mai apoi și-a prelungit înțelegerea cu Reșița pentru încă un an.

„Jucătorul îți amintește cum a început aventura la rosso-nerii din Banat: „Am venit la Reșița datorită lui Cristian Bobar, cu care mă știam de la Dinamo București. Mi-a spus că-mi acordă o mână de ajutor să mă relansez, să am jocuri în picioare. Am venit la echipă în perioada cantonamentului din Antalya, apoi am jucat două meciuri oficiale cu Pandurii și Rapid, plus amicalul cu Craiova, de la Severin. A venit pandemia peste noi și a fost vorba de alt contract pentru încă un an până în vară. Eu am mare încredere în colectivul de acum și sunt convins că putem face lucruri frumoase. Avem un grup jucători foarte buni, cu experiență care au jucat la Liga a I-a”, a spus Dudea despre prima experiență avută la Reșița.

foto facebook -CSM Resita – Alin Dudea

Fundașul rosso-nerilor a făcut și o radiografie a echipei din Valea Domanului și nu s-a aventurat să „arunce” un pronostic privind locul pe care crede că-l va ocupa CSM Reșița la finele campionatului 2020-2021. „Situația diferă datorită pandemiei, loturile și obiectivele echipelor se modifică rapid, după ce a venit pauza forțată datorită coronavirusului. Nu poți să judeci o evoluție și aici avem multe exemple. Noi eram conduși de Pandurii în campionat în prima repriză și am câștigat lejer în a doua. Apoi, Craiova ne-a bătut acum în amical cu 5-2 și în campionat i-am învins cu 1-0 la ei acasă. Un loc la final, chiar nu pot să spun acum, dar suntem un lot cu experiență de liga a I-a și putem să ne batem la primele locuri. Trebuie să avem răbdare, să luăm lucrurile meci cu meci. Până la urmă, evoluția în meciurile oficiale contează, amicalele sunt bune. Cel mai bun antrenament este meciul, chiar dacă este amical și sunt alte condiții față de un meci oficial. Mă refer la numărul de schimbări, la verificări de improvizații pe posturi și multe altele. Plus că nici un meci nu seamănă cu altul”, a explicat Dudea.

Legat de faptul dacă și-ar dori să continue cu Reșița și după terminarea campionatului, fundașul CSM-ului  a punctat că nu poate fi tranșant în acest moment: „Asta nu ține numai de mine, sunt mai mulți factori, nu decid doar eu. Am fost la Târgoviște, am promovat cu ei și tot la Dinamo m-am întors. Am ținut legătura cu cei de la Dinamo, situația nu le este favorabilă, dar sunt fotbaliști foarte buni care merită să joace în  prima ligă”, a mai spus Dudea.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns