Masca trebuie purtată în locurile publice ale județului

Masca trebuie purtată în locurile publice ale județului

Prefectul judeţului, Cristian Gâfu, a convocat şedinţa  extraordinară a Comitetului Judeţean  pentru Situaţii  de  Urgenţă. În urma analizei situaţiei epidemiologice din judeţul nostru, CJSU Caraş-Severin a adoptat Hotărârea nr. 18, din 03 august 2020 care prevede următoarele măsuri:

❗️Art. 1. (1). Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi: piețe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale şi vânzare de alte bunuri, piețe de vechituri, zone de așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane, gări şi autogări şi altele asemenea), în punctele de trecere a frontierei, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, alte evenimente publice.

 (2). De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, la obiectivele turistice şi alte spaţii publice deschise, numai în situaţia în care nu se poate respecta distanţarea fizică în conformitate cu prevederile legale.

  (3). În piețele agroalimentare, comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

❗️Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.

❗️Art. 3. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimente, cu excepția prevăzută la art. 2.

❗️Art. 4. Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă asigură implementarea prevederilor prezentei Hotărâri şi împreună cu administratorii / proprietarii spaţiilor publice deschise, stabilite potrivit art.1, au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

❗️Art. 5. Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către toate instituţiile cu atribuţii de control în acest sens, conform competențelor legale.

❗️Aceste măsuri devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 04 august 2020.

❗️De asemenea, deoarece s-a constatat o aglomerare de persoane după orele 23,00 în spaţii publice deschise, respectiv: terase, cluburi, baruri şi altele asemenea precum şi la operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, existând riscul de răspândire comunitară intensă a virusului SARS-CoV-2, prin Hotărârea CJSU nr. 19, din 03 august 2020, se solicită Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, aprobarea pentru judeţul Caraş-Severin, a următoarelor măsuri:

🔴interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate (terase, cluburi, baruri şi altele asemenea) dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi / sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în intervalul orar 24,00 – 06,00;

🔴interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, în intervalul orar 24,00 – 06,00.

❗️Precizăm că aceste măsuri suplimentare de protecţie au fost luate cu scopul de a stopa răspândirea SARS CoV-2 în rândul cetăţenilor din Caraş-Severin.

Prefectul Cristian  Gâfu solicită cetăţenilor judeţului să respecte cu stricteţe toate normele sanitare, precum şi  distanţarea fizică, să evite locurile aglomerate şi să poarte  în mod corect măştile de protecţie.

Atenţionăm populaţia că nerespectarea acestor reguli va duce fără doar şi poate la creşterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus  şi va atrage măsuri restrictive suplimentare”, se  precizează în comunicatul de presă al Instituției Prefectului.

DIANA APETREI

Lasă un răspuns