Acţiuni de amploare pentru prevenirea infectării cu Covid-19

Acţiuni de amploare pentru prevenirea infectării cu Covid-19

În cursul acestei săptămâni, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului Caraș-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În primele patru zile ale săptămânii s-au efectuat verificări în zonele aglomerate, centrele comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

 Scopul acestora a fost prevenierea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, iar la misiune au participat un număr de 215 polițiști, 21 de jandarmi, 12 cadre ale Inspectorarului pentru Situații de Urgență „Semenic”, 87 de polițiști locali, precum și cinci reprezentanți ai Ministerului Muncii, șapte ai Ministerului Sănătății, 11 ai Autorității Național Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și un reprezentant al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Cu această ocazie, au fost verificate 188 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
Au fost legitimate 615 persoane și au fost verificate 128 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.
Cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat pentru care au fost instituite restricții.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.090 de lei.
„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada Stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2” ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal de poliție Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns