Ziua și proiectul pentru Oravița! Ambulatoriu nou la Spitalul Orășenesc!

Ziua și proiectul pentru Oravița! Ambulatoriu nou la Spitalul Orășenesc!

Ziua și proiectul pentru Oravița! Ambulatoriu nou la Spitalul Orășenesc!

Primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, a reușit să obțină un proiect aprobat foarte important pentru urbea de pe Valea Carașului.  
Este vorba de aprobarea Proiectului PNRR/2022/C12/MS/1.3 – Unități de asistență medicală ambulatorie, componenta 12.- Extindere Spital Orășenesc Oravița. Amenajare și dotare ambulatoriu integrat.
Proiectul depus de primăria Oravița a îndeplinit normele Etapei I de verificare, iar în urma etapei II de ierarhizare a fost declarat: APROBAT pentru finanțare al Planului Național de Redresare și Reziliență. Bugetul total este de 13.189.166,60 lei.

Ziua și proiectul

Prin tema de proiectare se solicită realizarea unei extinderi la clădirea Spitalului Orășenesc din Oravița pentru a asigura desfășurarea activităților medicale într-un cadru optim pentru derularea acestor activități.
În prezent sunt un număr de 7 specialități clinice existente. Este vorba de secțiile de Chirurgie, Ortopedie, Medicină Internă, Ginecologie, Dermatovenerologie, Pediatrie, Recuperare, Medicină fizică și Balneologie. Aceste specialității functioneaza in tronsonul T1 – corp principal, cu exceptia cabinetului ambulator de ginecologie care functioneaza in tronsonul 3.
În concluzie nu exista amenajat un spatiu strict pentru ambulatoriu, cabinetele fiind dispersate in cadrul tronsonului 1 – corp principal si a tronsonului 3 – sectia obstetrica-ginecologie.
Citește și: Record de proiecte la primăria Oravița!
Prin proiect se propune extinderea ambulatoriului integrat, prin creșterea numărului de specialități clinice. Urmare a implementării proiectului se vor înființa în cadrul ambulatoriului alte trei specializări: Cardiologie, Neurologie și Gastroenterologie.
Prin investiția propusă se dorește extinderea Spitalului existent prin amenajarea și dotarea unui Ambulatoriu integrat. Acesta va fi dispus pe 2 nivele – parter și etaj 1 și va fi compus din 9 secții împărțite pe specialități, după cum urmează:
  • la parter: secția Dermatovenerologie, secția Neurologie, secția Pediatrie, secția Cardiologie:
  • la etaj 1: secția Gastroenterologie, secția Medicină Internă, secția Chirurgie, secția Ortopedie și secția Ginecologie. Extinderea va dispune, pe lângă secțiile menționate și de spații complementare acestui tip de activitate, precum spații pentru personalul medical, grupuri sanitare, spații tehnice și de întreținere.

 

Ziua și proiectul

„Scopul final al proiectului este de a spori complexitatea serviciilor medicale în cadrul asistenței medicale primare, ambulatorii și comunitare. Ambulatoriul din cadrul Spitalului orășenesc Oravița, este unica unitate ambulatorie integrată din oraș. Prin acest proiect se vor achiziționa și un computer tomograf, aparat radiologie mobil, aparate ecograf pentru gastroenterologie,cardiologie, ginecologie și medicină internă. Prin implementarea acestui proiect locuitorii orașului și cei din împrejurimi vor beneficia de asistență medicală modernă”, a precizat Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița.

Lasă un răspuns