Daniel Danu: „Poftiți la Zilele orașului Anina”

Daniel Danu: „Poftiți la Zilele orașului Anina”
Daniel Danu: „Poftiți la Zilele orașului Anina”. Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului, invită în acest weekend cărășenii și numai să petreacă clipe de neuitat la „Zilele orașului Anina”. În acest weekend,  pe 6 și 7 august 2022, pe platoul Bucegi din orașul Anina, se vor desfășura „Zilele orașului Anina”.
În fapt, la Anina va avea loc și prima ediție a Festivalului concurs de muzică populară „Nicoleta Voica”, alături de ruga orașului cum o numesc aninenii.
Prima ediție a Festivalului concurs de muzică populară „Nicoleta Voica” este organizat de Primăria Anina, prin Casa de Cultură Anina și de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Daniel

Andrei Ungur: „Consiliul Județean este parte a acestui Festival”
Administratorul public al județului Caraș-Severin, Andrei Ungur, este alături de reprezentanții UAT Anina implicați în organizarea evenimentului. Este vorba de Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar și Marian Mesinschi, directorul Casei de Cultură Anina.
„Colegii de la Anina au dorit ca această conferință de deschiodere a Festivalului concurs de muzică populară „Nicoleta Voica” să aibă loc la Reșița în sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin. Această dorință a venit datorită faptului că entitatea care o reprezint, Consiliul Județean, este parte a acestui Festival. Contribuția Consiliului Județean este și una de susține financiară în valoare de 20.000 lei”, a precizat Andrei Ungur.

Mesinschi

Marian Mesinschi, directorul Casei de Cultură Anina a precizat: Suntem prezenți aici pentru a prefața Festivalul concurs de muzică populară, „Nicoleta Voica”. La startul festivalului s-au înscris concurenți din toată țara. În urma jurizării au fost aleși pentru etapa finală 11 concurenți. Vom avea participanți din județele Olt, Argeș, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. Cei care vor participa la etapa finală a festivalului sunt laureați ai unor festivaluri concurs din țară, sunt de un nivel ridicat. Am convingerea că Festivalul va fi o reușită.”
Citește și: Anina este un oraș de 10 … proiecte de dezvoltare
În prima zi a Festivalului, sâmbătă, se va desfășura concursul propriu-zis. Duminică va avea loc „Gala Laureaților” și recitalurile susținute de vedetele invitate la acest eveniment. Ne vom bucura să le avem printre noi pe Nicoleta Voica, Angelica Stoican, Felicia Stoian”.

Daniel

Daniel Danu:„Invităm toți oamenii din oraș și din județ să vină la Anina”
Daniel Danu, viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina, a precizat faptul că ediția inaugurală a festivalului se va suprapune cu zilele orașului. Acestea sunt sărbătorite în primul weekend al lunii august, conform tradiției miniere a orașului.
„Am realizat acest concurs la Anina pentru a promova tinerii talentați în acest domeniu. Sperăm ca acest concurs să găsească cel puțin un talent care să meargă mai departe, dacă nu chiar toți participanții, pe linia aceasta a promovării folclorului bănățean. Și să-și facă o carieră în acest domeniu. Am apelat și am primit și ajutorul Consiliului Județean, fapt pentru care le mulțumesc. Anul acesta, noi Primăria Anina am făcut un pas mai departe. Am legat acest festival de Zilele orașului. De ceva vreme deja, la Anina, Zilele orașului se desfășoară în primul weekend din luna august.

Daniel

Nu este o sărbătoare, este o tradiție. Anina a fost oraș minier, se sărbătorea Ziua Minerului în primul weekend din august. De altfel, festivalul este inclus de pe acum în șirul de evenimente ce vor avea loc și în 2023 la Anina, atunci când vor fi sărbătoriți 250 de ani de la atestarea localității. Vor avea loc competiții sportive. Vineri va avea loc un campionat de minifotbal pentru tineri. Sâmbătă va avea loc un turneu de fotbal pentru old boys, la care o să participe și niște colaboratori de-ai noștri din Macedonia și Serbia. Sâmbătă, după ce se termină prima parte a concursului, o să avem un recital Lora.
DanielAvem alături de noi agenți economici care desfășoară activități specifice acestui eveniment, cu vânzare de produse tradiționale. Vrem să fie un eveniment de excepție. Acest concurs ni-l dorim multianual. Pe această cale invităm toți oamenii din oraș și din județ să vină la Anina”, a mai precizat Daniel Danu.

sursa video: primăria Anina

Lasă un răspuns