Ministerul Sănătății: Coronavirusul va reveni în forță!

Ministerul Sănătății: Coronavirusul va reveni în forță!
Ministerul Sănătății: Coronavirusul va reveni în forță! Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă că începnd cu data de 11 iulie va fi transmis buletinul Covid săptămânal. De marți, 12 iulie se va relua transmiterea raportului zilnic. Ministerul Sănătăți a luat această decizie ca urmare a creșterii numărului de cazuri cu infectarea cu coronavirus.

Inedit este faptul că Ministerul Sănătății a anunțat, la mijlocul lunii iunie, că nu va mai publica zilnic buletinul privind cazurile de COVID, decesele și internările. Ministerul Sănătății intenționa să prezinte doar un buletin săptămânal. Decizia ministerului a venit chiar în momentul în care numărul de infectări erau pe un trand descendent.

Răsturnare bruscă de situație. Coronavirusul a revenit în forță!

Totul s-a schimbat odată cu perioada 27 iunie – 3 iulie 2022. Au fost confirmate peste 7.700 de cazuri de coronavirus. Dintre cele 7700 cazuri, peste 1,300 au fost persoane reinfectate cu coronavirus. Specialiștii au avertizat că țara noastră se va confrunta cu o creștere a cazurilor de coronavirus, mai ales în perioada de toamnă.

Se estimează însă că virusul nu va mai crea probleme similare celor din ultimii doi ani. Și nici că vor fi impuse astfel de restricții. Se pledează pentru măsuri de protecție individuală și utilizarea măștii în spațiile închise aglomerate.

Ministerul

Alexandru Rafila: „Sunt structurate două scenarii COVID pentru România”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat recent că au fost structurate două scenarii COVID pentru România. Primul scenariu arată că vârful noului val va avea loc în perioada 7 – 10 august. Al doilea scenariu este „mai puțin optimist”. Presupune o creștere a numărului de cazuri de până la 70.000 de îmbolnăviri săptămânale. prin urmare 10.000 de infectări pe zi.

Citește și: Coronavirusul, asemenea Armatei Roșii invadatoare. Este în regres, dar nu „dispare”…
„Prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârșitul lunii iulie. Știți că noi avem un decalaj de circa 2 săptămâni față de restul UE. Din cauza asta, un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 și 21 august. Acestea sunt date care sunt pur informative. Nu reprezintă niciun fel de angajament”, a precizat Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a mai precizat faptul că vor redeschide centrele de testare și de evaluare COVID.
Vaccinarea anti-COVID rămâne posibilă la cabinetele medicii de familie. Doctorii nu vor fi obligați să plătească dozele de ser care rămân nefolosite sau expiră.

Lasă un răspuns