Cursuri gratuite de IT pentru adolescente

Cursuri gratuite de IT pentru adolescente
Cursuri gratuite de IT pentru adolescente. Un curs de IT destinat adolescentelor este susținut online, gratuit, de organizația Salvați Copiii România și “Ora de Net”.

Pot participa 90 de adolescente, la ediția de acum, pe două grupe de vârstă: 12-15 ani și 16-18 ani. Înscrierile sunt deschise încă de vineri, iar potrivit organizatorilor mai sunt 50 de locuri libere. Sesiunile încep din luna martie.

Prin cursurile adresate fetelor, acestea o să învețe mecanismele din spatele programelor pe care le folosesc. O să dobândească abilități digitale esențiale pentru viitorul lor. Ele vor învăța să folosească – în mod responsabil – tehnologia, potrivit descrierii din pagina proiectului. Într-un mediu interactiv și distractiv, vor deprinde ABC-ul în algoritmică. Vor învăța să creeze mici jocuri și aplicații, care le vor iniția în tainele programării, prezintă organizatorii despre curs.

Calendar: Cursurile vor începe din luna Martie, cu o frecvență de 2 ore pe săptămână, timp de 16 săptămâni.

Cursurile se vor derula online, pe platforma Zoom, vor avea o durată de 16 săptămâni și o frecvență de 2 ore/săptămâna (sâmbăta). Ele sunt gratuite și disponibile tuturor fetelor care doresc să participe. Lecțiile urmând a fi adaptate pe două categorii de vârstă: 12-15 ani și 16-18 ani. În această etapă sunt disponibile în total 90 de locuri, acestea urmând a fi ocupate pe baza completării formularului de înscriere disponibil mai jos.

  • Organizatorii au lansat acest curs alături de Școala Informală de IT, cu susținerea Endava.

Citește și :Ministerul Educației a decis reluarea organizării olimpiadelor și concursurilor școlare

Criterii de participare: Participanții la ambele categorii trebuie să aibă cunoștințe bune de limba engleză, menționează organizatorii.

Cunoștințele necesare de utilizare a calculatorului pentru fetele care vor să se înscrie:.

  • “crearea unui fișier și crearea / salvarea / mutarea / copierea / ștergerea / editarea / formatarea unui document
  • utilizarea unui browser de internet: efectuarea unei căutări după criterii clare și filtrarea rezultatelor
  • utilizarea funcționalităților unei platforme de genul Zoom sau Google Classroom: accesare aplicație, accesare meniu, încărcare documente, comunicare prin chat, accesare materiale puse la dispoziție, accesare opțiuni share screen/mute/unmute microphone”.

  Pe lângă câteva date personale, fetele care vor să se înscrie trebuie să răspundă și la două întrebări: “De ce vrei să înveți din IT?” și “În ce domenii crezi că e folositoare programarea?”

Organizația Națiunilor Unite spune că, la nivel global, cu 17% mai mulți bărbați și băieți au acces la internet în comparație cu femeile și fetele. În unele regiuni, această diferență de gen este în creștere, consolidând inegalitățile de gen, prin refuzul creării de oportunități pentru fete si femei pentru a avea acces la educație, a găsi locuri de muncă mai bine plătite și de a începe noi afaceri. Punerea noilor tehnologii la dispoziția tuturor este o parte esențială a reconstrucției comunităților și economiilor mai puternice și a abordării multor dintre cele mai presante provocări ale lumii, se arată în descrierea proiectului.

sursa : edupedu

Lasă un răspuns