Acțiuni de tip Truck&Bus pe drumurile publice din Caraș-Severin

Acțiuni de tip Truck&Bus pe drumurile publice din Caraș-Severin

Începând de astăzi, polițiștii cărășeni desfășoară acțiuni de tipul Truck&Bus pentru verificarea legalității activităților de transport public de persoane și marfă, pe raza întregului județ.  

În cadrul acțiunilor sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea este coordonată la nivel național de către Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, transmit polițiștii cărășeni.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii auto și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19.

Controalele de tip Truck&Bus se vor finaliza duminică, 13 februarie.

Citește și: Acțiunea Truck&Bus pe drumurile publice din Caraș-Severin

 

Lasă un răspuns