Alertă la Băile Herculane !

Alertă la Băile Herculane !
Alertă la Băile Herculane ! Salvamontiștii sunt obligați să intervină la alertă într-o zonă foarte dificilă, de unde se aud strigăte de ajutor. Salvatorii nu știu nici numărul persoanelor implicate, nici starea acestora.

”Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont Caraș-Severin, formația Herculane. Aceștia intervin in pereții din zona Avenul lui Adam de unde se aud strigăte”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.  

Salvamontiștii precizează că zona este deosebit de grea, accidentată, stânca e acoperită cu porțiuni de gheață și zăpadă înghețată.  

Citește și: Jandarmii montani au salvat viața unei turiste cehe!
”Nu se știe numărul persoanelor și starea lor medicală. E foarte frig, întuneric și se anunță o intervenție extrem de dificilă”, au mai precizat salvamontiștii. Echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale. Ele pot fi alertate prin Sistemul Național Unic de Urgență 112 și prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont    (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT-VODAFONE pentru telefoanele mobile.

Lasă un răspuns