Deputatul Jaro Marșalic: „La Mulți Ani, Minorităților Naționale din România!”

Deputatul Jaro Marșalic: „La Mulți Ani, Minorităților Naționale din România!”
Ziua minorităţilor naţionale din România este sărbătorită astăzi, 18 decembrie. În anul 1992 a fost adoptată, prin Rezoluţie a Adunării Generale a ONU, „Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice”. Mai mult, în anul 2017, cei 17 deputaţi aparţinând Grupului minorităţilor naţionale au iniţiat un proiect de lege pentru ridicarea la nivel de sărbătoare naţională a acestei tradiţii interetnice. Astfel, proiectul de lege pentru instituirea Zilei minorităţilor naţionale din România ca sărbătoare naţională a fost adoptat de Senat la 23 octombrie 2017 şi de Camera Deputaţilor la 21 noiembrie 2017. Decretul privind promulgarea Legii nr. 247/2017 pentru instituirea acestei zile a fost semnat de preşedintele Klaus Iohannis la 7 decembrie 2017.

Deputatul PNL filiala Caraș-Severin, Jaro Marșalic, a transmis un călduros „La Mulți Ani” tuturor minorităților naționale din România, chiar domnia sa aparținând unei minorități naționale.

Deputatul Jaro „Astăzi, este ziua minorităților naționale, etnice, religioase, entitățile care reprezintă o importantă resursă pentru dezvoltarea României. Minorităţile naţionale contribuie activ la proiectele majore ale societăţii în ansamblul ei. Majoritatea şi minorităţile naţionale din România au interese fundamentale comune. Acestea țin de perfecţionarea funcţionării statului şi a mecanismelor democratice, de întărirea statului de drept şi de prevalenţa drepturilor fundamentale ale omului. La mulţi ani cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale din România!”, a precizat Jaro Marșalic.

Lasă un răspuns