AJOFM Caraș-Severin: Au fost publicate formularele pentru decontarea indemnizațiilor pentru reducerea timpului de muncă

AJOFM Caraș-Severin: Au fost publicate formularele pentru decontarea indemnizațiilor pentru reducerea timpului de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin anunță agenții economici care doresc să beneficieze de decontarea indemnizațiilor pentru reducerea timpului de muncă conform OUG 132/2020 că au fost publicate formularele actualizate pe site-ul instituției www.anofm.ro și pot fi accesate la următorul link:

https://www.anofm.ro/index.html?agentie=&categ=4&subcateg=12&idpostare=15125

Pe durata reducerii timpului de muncă în condiţiile prevăzute la Art.1, alin. (1) din OUG 132/2020 cu modificările și completările ulterioare, salariaţii afectaţi de măsură beneficiază de o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat.

AJOFM Caraș-Severin
AJOFM Caraș-Severin

Indemnizaţia este suportată de angajator, din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli al acestuia, şi se achită la data plăţii salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta, în cel mult 5 zile de la emiterea deciziei prevăzute la art. 1^1 alin. (4) din OUG 132/2020 cu modificările și completările ulterioare, din bugetul asigurărilor pentru şomaj după îndeplinirea de către angajator a obligaţiilor declarative şi de plată aferente veniturilor din salarii şi asimilate salariilor din perioada pentru care se face solicitarea în conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește și: 1070 persoane angajate în patru luni prin intermediul AJOFM Caraş-Severin

Documentele completate pot fi transmise Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin la adresa de e-mail: ajofm.cs@anofm.gov.ro.

Lasă un răspuns