Doru Iustin Cîrdei face apel la locuitorii comunei Zăvoi să lase prejudecățile deoparte și se vaccineze contra coronavirusului: „Ne protejăm și ne vaccinăm!”

Doru Iustin Cîrdei face apel la locuitorii comunei Zăvoi să lase prejudecățile deoparte și se vaccineze contra coronavirusului: „Ne protejăm și ne vaccinăm!”

Primarul comunei Zăvoi, Doru Iustin Cîrdei, face un apel către locuitorii comunei pe care o administrează să învingă orice prejudecăți și să se vaccineze împotriva coronavirusului.
La data de 5 mai 2021, comuna Zăvoi conform raportării Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, avea trei cazuri declarate de coronavirus în comună la o populație de 4106 locuitori cu o rată de incidență la mia de locuitori de 0,73. O cifră care nu este îngrijorătoare, dar pentru care primarul Iustin Cîrdei solicită locuitorilor comunei să respecte regulile de prevenție sanitară și să se vaccineze, fără nici o reținere. 

„În calitate de primar, dar și de simplu locuitor al comunei Zăvoi, fac un apel public către toți consătenii noștri să nu amâne decizia de vaccinare împotriva covid-19. Până în prezent s-a demonstrat că limitarea propagării acestui virus nenorocit se face doar prin vaccinare. Eu personal nu oblig pe nimeni să se vaccineze, nu-mi permit așa ceva, dar am datoria morală și instituțională să atrag atenția că vaccinul este singura soluție de a scăpa de acest virus. Restul este Cancan mediatic. Nu trebuie să fi bolnav ca să te vaccinezi. Am văzut prea multe cazuri și să știți că acest virus nenorocit nu iartă. Chiar dacă unii fac forme ușoare ale bolii, pentru alții care mai suferă și de alte boli nu este deloc ușor. De aceea noi trebuie să ne gândim și la cei din jur. Virusul nu ține cont de statutul social, acționează asupra corpului uman, iar noi trebuie să fim mai preventivi și mai agili decât el. Este o luptă continuă pentru viață”, a spus primarul comunei Zăvoi, Doru Iustin Cîrdei.

Lasă un răspuns