Marcel Vela: „Am vrut să le arăt românilor și cărășenilor că PNL este soluția”

Marcel Vela, președintele PNL filiala Caraș-Severin a afirmat recent la Reșița că are încredere în reușita liberalilor în Parlamentul României, la alegerile care bat la ușă la începutul lunii decembrie. Mai mult, liderul PNL al Banatului de Munte a explicat cu subiect și predicat care este secretul succesului politic al partidului de dreapta și este ferm convins în reușita PNL de a reda Parlamentul românilor.

Pentru PNL filiala Caraș-Severin, toți membrii sunt locomotive, consilierii locali sunt locomotive, primarii de comune sunt locomotive, primarii de orașe, primarul municipiului Reșița, președintele Consiliului Județean, senatorul sau ministrul toți suntem o echipă și suntem locomotiva care vrea să tragă județul, nu care să tragă partidul, organizația sau filiala. Eu nu sunt aici să trag după mine filiala Caraș-Severin sau Nelu să tragă după organizația Reșița sau Brian Filimon să tragă organizația Măureni. Toți suntem o echipă de la ministru, președinte de filială și până la cea mai îndepărtată comună față de reședința de județ, suntem toți împreună o locomotivă ce dorește să tracteze județul din zona gri spre lumină. Nu am spus zonă întunecată, ci una gri în care a stat județul în ultimii ani!”

Marcel Vela a făcut și o radiografie a actualilor candidați PNL pe listele parlamentare, explicând prin intermediul mass-mediei și opțiunea Valeriei Schelean de a renunța la candidatura pentru un nou mandat parlamentar!

Partidul Național Liberal va câștiga în 2020, pentru că va avea mai mulți parlamentari. Valeria Schelean a fost o colegă foarte bună, a avut prestații foarte bune și în media și în comisiile în care a activat. A decis singură că nu va mai candida, nu este o pedeapsă sau o decizie a filialei pe care o conduc. A fost un parlamentar bun, iar munca unui parlamentar bun este dat de domeniul în care activează. Așadar, domnul medic Jaro Marșalic va fi un foarte bun parlamentar în comisia de sănătate și domeniul sănătății are multe probleme, dl. profesor Chisăliță este inginer silvic și va fi un foarte bun parlamentar în comisia ape, păduri, piscicultură și fond cinegetic sau în protecția mediului, de exemplu… În consecință, județul Caraș-Severin va avea parlamentari buni și în mandatul viitor. Nu pot să spun că un parlamentar care a activat în domeniul juridic este mai bun sau mai puțin bun decât cel care va activa în mediul politicilor sanitare sau în domeniul protecției mediului sau gestionarea fondului forestier. Sunt foarte buni pentru că Valeria este colegă cu noi, chiar dacă nu mai este parlamentar și își va găsi un loc pe o funcție în continuare în zona administrativă tot ce ține de zona juridică, în care noi avem nevoie de reprezentanți cu expertiză cum este Valeria. O să vedeți că va fi promovată într-o instituție de anvergură, la fel cum avem nevoie în viitor de profesioniști în Parlament, pentru a guverna competent, cu celeritate, așa cum sunt domnii Chisăliță și Marșalic, prezenți de față…

Am vrut să le arăt românilor și cărășenilor că PNL este soluția. Nu am spus nu votați PSD-ul pentru că… Am spus votați PNL-ul pentru că… Eu nu merg niciodată pe voturi negative, merg pe cele pozitive!” – Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

Bazat pe vasta sa experiență politică și administrativă, Marcel Vela a făcut și o expertiză legată de situația candidaților PNL la Camera Deputaților, fiind ferm convins că județul Caraș-Severin va avea patru deputațI, bineînțeles cu sprijinul cărășenilor.

Vom avea patru deputați. Cei doi colegi de lângă mine, Jaro Marșalic și Ion Chisăliță, domnișoara Magda Lungu și dl. Rujan Dumitrua căror expertize  sunt următoarele… Lungu Magda a fost viceprimar la Oțelu Roșu și acum este consilierul vicepremierului și este un tânăr întreprinzător care a dovedit că se poate ca într-un management, într-o afacere privată, fără afaceri cu statul, să creeze locuri de muncă. Dumitru Rujan a fost consilier județean patru ani la nivelul unui CJ în care noi am fost în opoziție și a fost unul dintre cei mai activi consilieri județeni ca poziție, ca declarație, ca atitudine, ca evaluare. La fel ca și Magda Lungu este un întreprinzător care a creat locuri de muncă. PNL după cum vedeți promovează tineri pentru că amândoi sunt în zona celor 30 de ani. Am văzut pe sloganul altui partid că promovează tineri și de curiozitate m-am uitat pe candidați și am văzut că nu prea erau tineri. Nu știu din ce perspectivă au văzut ei tinerețea la 90 de ani spre 60 sau de la 20 spre 40?! Depinde și de reperul pe care-l abordezi să evaluezi tinerețea cuiva. În același timp, tinerii întreprinzători care au expertiză administrativă suferă mai mult pentru Caraș-Severin decât alți candidați care sunt pe liste, dar sunt din județul Timiș sau din București, care nu au creat locuri de muncă în Caraș-Severin, care nu au avut clipe grele în primăria Oțelu-Roșu sau în Consiliul Județean, de luptă cu pesediști veroși, agresivi și fără diplomație în această competiție pe care respectivii pesediști au avut-o cu opoziția. Nu vreți să-mi spuneți că-l bănuiți de diplomație și eleganță pe Luca Mălăiescu și pe Crina. În contextul acesta, cred că cei doi fac față în Parlament mai bine decât cei veniți de la București sau Timișoara sau tinerii de la PSD sau șmecherii de la PMP care ne aruncă provocări ieftine fără să verifice dacă sunt de actualitate sau nu”, a mai precizat Marcel Vela.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns