Zile fierbinți pentru pompierii militari cărășeni!

Zile fierbinți pentru pompierii militari cărășeni!

Zile fierbinți pentru pompierii militari cărășeni!

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENICal județului Caraș-Severin au desfășurat 22 de misiuni în zona de competență.
În această perioadă, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii. Unul a izbucnit la vegetație uscată, iar altul a avut loc la un depozit de furaje.
În cursul după amiezii de ieri, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din satul Ruginosu, comuna Copăcele. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere.
Citește și: 70 incendii de vegetație uscată! Au ars 315 hectare, 82 de baloți, 1,5 ha pomi fructiferi și 1 ha de litieră și mărăciniș
În urma incendiului, care se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, au ars aproximativ 16 tone de plante furajere. Depozitul, cu o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, acoperit cu tablă, a fost distrus în totalitate. Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind radiația solară.

Zile fierbinți pentru pompierii militari cărășeni!

  • Alte misiuni
În perioada de referinţă, pompierii militari au intervenit pentru acordarea asistenței medicale, transportarea la spital a unei victime și pentru asigurarea măsurilor specifice în cazul a două accidente rutiere. Au existat și alte misiuni în sprijinul comunităților.
  • Misiuni de prim ajutor
Totodată, s-au înregistrat 16 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat. Au existat și alte situații din categoria asistență persoane.
În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Lasă un răspuns