Vouchere în valoare de 300 de lei acordate de stat pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanță

Vouchere în valoare de 300 de lei acordate de stat pentru încurajarea copiilor în practicarea sportului de performanță

Copiii născuți în perioada 1 ianuarie 2005- 31 decembrie 2014 vor beneficia de la stat de un sprijin financiar în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive. Condiția este ca acesti copii să se legitimeze pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie- 30 noiembrie 2020.

Banii vor fi sub forma de voucher și vor fi strict folosiți pentru achiziționarea de echipamente sportive.

„Este un sprijin financiar sub forma de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive” a declarat ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

” Din păcate, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantila și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul”, a adăugat Ionuț Stroe.

Senatul a adoptat miercuri, ca prim for sesizat, proiectul de lege care aproba Ordonanța de Urgenta a Guvernului 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns