VERDICT: „A FOST CRIMĂ IN KATANGA!

VERDICT: „A FOST CRIMĂ IN KATANGA!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin s-au sesizat din oficiu privind posibila săvârșire a infracțiunii de omor, ce a avut loc in zona Albastrelelor. In urma unor discuţii contradictorii între 5 persoane de sex bărbătesc ce au avut loc într-o locaţie din municipiul Reşiţa (nr. zona Caminelor este „botezata” de resiteni ca fiind cartierul Katanga!), a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia un bărbat în vârstă de 29 ani a fost agresat fizic, apoi transportat la un sălaş, în care a izbucnit un incendiu.

Faţă de cele prezentate, anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a revenit cu celeritate prin prezentarea, practic, a finalizarii anchetei penale. Prim procurorul Iancu Laura Gabriela, purtatorul de cuvânt al Parchetului a declarat cu transparenta pentru Gazeta de Caras-Severin: „A fost o munca continua a colegilor noștri, la acest caz, s-a muncit practic și toată noaptea. Este un caz socant pentru Resita și judetul Caras-Severin.”

Foto: infocs

“În completarea comunicatului de presă al unităţii noastre din 15.06.2020, cu referire la dosarul penal 265/P/2020, vă comunicăm că, la data de 15.06.2020, în jurul orelor 04,00, la un sălaş aflat pe strada Albăstrelelor, din municipiul Reşiţa, sălăş aparţinând numitului C. C. A., a fost găsit cadavrul incinerat al numitului V. M..

S-a stabilit faptul că persoana vătămată a fost bătută iniţial la adresa din municipiul Reşiţa, str. Căminelor, jud. Caraş-Severin, de către numiţii D. K. M.(17 ani) şi C. A. R.(16 ani), fiind transportat pe malul Bârzavei (pe strada Ţerovei, podul ce duce înspre SC C. SA), unde a fost agresat ulterior de aceleaşi persoane, aducând-o în stare de semi-inconştienţă, fiind transportat în decursul aceleiaşi nopţi, de către numiţii D. K. M. şi C. A. R. , precum şi D. A. F. (minor în vârstă de 12 ani), la sălaşul situat în spatele blocului cu nr. 1 de pe strada Albăstrelelor din municipiului Reşiţa, unde a fost din nou agresat fizic, iar ulterior, cât încă victima se afla în viaţă, a fost incendiată de către inc. D.K.M şi C.A.R., rezultând decesul victimei.

Precizăm că faţă de inculpaţii D.K.M. şi C.A.R., Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, începând cu data de 15.06.2020, iar în data de 16.06.2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a formulat propunere de arestare preventivă la Tribunlaul Caraş-Severin a inc. D.K.M. şi C.A.R pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii omor calificat(art. 188, art. 189 alin. 1 lit. h Cp).

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal şi care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie.” s-a precizat in comunicatul Parchetului.

Lasă un răspuns