Un weekend plin de controale pentru prevenirea infectării cu coronavirus

La sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 10 – 12 iulie, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat în județ, la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului Caraș-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

S-au efectuat verificări în zonele aglomerate, centrele comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Scopul acestora a fost prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, iar la misiune au participat un număr de 237 de polițiști, 46 jandarmi, 13 cadre ale Inspectorarului pentru Situații de Urgență „Semenic”, 47 polițiști locali, precum și 6  reprezentanți ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătății, 14 ai Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, precum şi 7 ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Cu această ocazie, au fost verificate 241 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate sau locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate 734 de persoane și au fost verificate 209 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 4.500 de lei.

Un număr de 17 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 28.500 de lei, pentru organizarea de activități în spațiu public sau  privat  pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei, au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, precum și pentru încălcarea legislației pe linie economică.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.980 de lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada Stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal de poliție Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns