Un pădurar silit să plătească datoria primarului!

Un pădurar silit să plătească datoria primarului!

O situație deosebit de gravă ne-a fost semnalată de un tânăr din Ruschița, Ioan Alin Preda, care a ajuns într-o situație disperată de a restitui un împrumut pe care nu l-a făcut el și mai mult, omul nici nu știa că apărea dator la un CAR din Timișoara.

Ca urmare a celor prezentate mai sus, am primit cu stupoare apelul disperat al unuia dintre ”giranți”, iar surprizele nu s-au oprit aici.  

Preda Ioan

Mă numesc  Preda  Ioan  Alin, am 38 de ani, locuiesc în localitatea Ruschița și sunt pădurar la Ocolul Silvic Rusca Montană al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Am trei copii minori în întreținere și sunt singurul membru de familie care aduc bani în casă. Sunt recăsătorit și pentru băiețelul din prima căsnicie plătesc pensie alimentară. Am spus toate acestea pentru că mi s-a întâmplat un lucru foarte grav în care nu mai există omenie pe pământul ăsta. Am primit o somație de plată pentru un împrumut de 50.000 lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Timișoara făcut de primarul Solomonesc Adorian în data de 11 iunie 2018. În acest împrumut s-a făcut contractul nr. 1603/11.08.2018, iar eu apar primul girant, împreună cu alte trei persoane. Vreau să vă spun că eu nu am știut nimic de acest contract de împrumut și nu am semnat nici un act. Pe pagina 2 a contractului apare în fals  o semnătură, care nu-mi aparține și nici măcar nu seamănă cu a mea. M-am trezit și cu somație de la un birou executor judecătoresc prin care trebuie să restitui suma de 33916 lei, plus penalități de 67,8320 lei/zi pentru perioada 25 iulie 2020 – 26 iunie 2020.  Cică mi se face poprire pe salariu meu de la Ocol!

foto facebook – Adorian Solomonesc

Cum să restitui eu datoria făcută de primar, dacă eu unul nu am nici o treabă cu împrumutul lui? Dacă a existat chemarea mea în judecată la Caransebeș, eu de ce nu am fost anunțat că este un dosar în judecată? Unde sunt scrisorile de chemare la judecată, dacă ele au existat? Le-a trimis Judecătoria Caransebeș sau nu?! Sau le-a oprit cineva de la poșta din sat?!  Nu mai spun, că eu personal nu am fost nici măcar de cinci ori din 2018 la Timișoara!”, ne-a spus  Preda  Ioan  Alin.    

facsimil – incercuit cu negru semnatura constestata de Preda

Primarul comunei Rusca Montană, Adorian Solomonesc, este arătat cu degetul pentru un împrumut de 50.000 de lei pe care l-a făcut în 2018 de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Timișoara. Primarul PSD al comunei cărășene a luat cei 50.000 de lei împrumut de la CAR-ul pensionarilor timișeni conform contractului 1603/11.06.2018 și se obliga să restituie suma de 60.206 lei în 48 de rate, ceea ce reprezenta suma datorată plus dobânzile aferente, totul începând cu luna iulie 2018. Au fost trecute și patru persoane giranți, printre care și  Preda Ioan Alin. Toate bune și frumoase, numai că pe data de 29 iulie 2020, Judecătoria Caransebeș a emis încheierea nr. 1439/2020 a dosarului 2719/208/2020 privind soluționarea cererii de executare silită formulată de Biroul Executor Judecătoresc Judecătoresc Teregovan Florin, prin care se solicită inițierea executării silite a debitorilor Nandru Mihai, Preda Ioan Alin, Solomonescu Adorian, Tarina Anuța și Vițălariu Ion în baza titlului executoriu, cu cheltuieli de executare, în dosarul de executare silită nr. 1300/2020. Acesta va fi pus în aplicare prin somații către împrumutat și cei patru giranți ai săi.  

Din studierea actelor a reieșit clar faptul că restituirea împrumutului s-a făcut până la data de 15 iulie 2020, după care primarul Adorian Solomonescu a sistat plățile către CAR, din motive numai de el știute!

  O altă chestiune este cusută cu ață albă în toată speța, așa cum se întreabă firesc și tânărul pădurar: „Unde și cine a sustras citațiile Judecătoriei Caransebeș?” La această întrebare ne va răspunde cu siguranță purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Caransebeș! La celelalte nedumeriri ale tânărului pădurar, cu siguranță că organele abilitate vor fi prompte și eficiente! Nici nu ne îndoim de acest lucru!

FLORIN ȘTIUBE

One thought on “Un pădurar silit să plătească datoria primarului!

Lasă un răspuns