Trei cetățeni etiopeni au încercat să treacă ilegal frontiera!

Trei cetățeni etiopeni au încercat să treacă ilegal frontiera!

Trei cetățeni etiopeni au încercat să treacă ilegal frontiera!

Cetățean român, cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, trei cetăţeni din Etiopia. Migranții au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
Șoferul, cetățean român, este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
În data de 18 iunie 2024, în jurul orei 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 20 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară marca Renault Master înmatriculată în România.
Citește și: Patru migranți nepalezi au vrut să ajungă ilegal în vestul Europei, via România- Serbia!
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit. În urma acestuia, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși în spațiul de odihnă al șoferului, trei cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Etiopia, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani. Au intrat legal pe teritoriul României. Migranții au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

„Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.
În continuare, cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Pe numele șoferului, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş, în baza materialului probator, a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. – Purtător de cuvânt, comisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ.

Lasă un răspuns