Trafic rutier supravegheat de polițiști, din elicopter, în Caraș Severin

Trafic rutier supravegheat de polițiști, din elicopter, în Caraș Severin

Trafic rutier supravegheat de polițiști, din elicopter, în Caraș Severin. Ieri, 25 februarie, între orele 15:00-18:00, poliţişti rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere și impunere a respectării normelor rutiere pe DN 6.

Acțiune care a beneficiat de sprijinul unui echipaj din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., ce a survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu sistem de tip FLIR, pentru observarea electro-optică, cu transmiterea în timp real a imaginilor.
Acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi a încălcării regimului legal de viteză.
Echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic pe DN 6, pe întregul tronson din Caraș-Severin, Mehedinți și Timiș, au acționat cu mijloacele tehnice din dotare și au beneficiat în plus de sprijin aerian, asigurat cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol, pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere.
În cele 3 ore au fost constatate în total aproape 200 de abateri, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 87.000 de lei, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză -137, iar pentru depăşire neregulamentară- 9.
Dintre acestea, 118 au fost aplicate pentru abaterile constatate pe DN 6, în județul Caraș-Severin.
De asemenea, au fost reţinute în total 26 de permise de conducere, cele mai multe în județul Mehedinți, dintre care 9 pentru depăşire neregulamentară și 16 pentru viteză excesivă și au fost retrase două certificate de înmatriculare.
Citește și: Tânăr de 15 ani depistat în trafic de polițiști
La activități, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au participat polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene, Poliția Municipiului Caransebeș și Poliția Stațiunii Băile Herculane, acțiunea fiind coordonată de polițiști de la Serviciul Rutier Caraș-Severin.
Astfel de activități care au ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ vor fi efectuate și în perioada următoare.
Circulați responsabil și adoptați un comportament preventiv în trafic!

Lasă un răspuns