Tâlhărie la un non-stop din Moldova Nouă

Tâlhărie la un non-stop din Moldova Nouă

Astăzi, 25 iulie, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă, sub coordonarea prim-procurorului  Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un tânăr de 25 de ani din comuna Vărădia, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul în cauză a fost surprins de polițiști, în flagrant delict, după ce în această dimineață, în jurul orei 05.30, ar fi sustras, prin violență, peste 400 de lei, dintr-un magazin din oraș.

Astfel, bărbatul este bănuit că în această dimineață s-ar fi deplasat la un magazin non-stop, angajata refuzând să îl servească la geamul magazinului, pentru că părea a fi în stare de ebrietate, moment în care acesta ar fi forțat ușa de acces, pătrunzând în interior și lovind-o pe angajată cu pumnul în zona capului, cu scopul de a sustrage banii aflați într-un sertar.

După comiterea faptei, bărbatul a fugit din magazin, fiind prins și imobilizat de polițiști la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul respectiv.

Cu ocazia controlului corporal, asupra bărbatului a fost găsită suma de 469 de lei, bani despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi fost sustrași de la magazinul non-stop.

Acesta a fost reținut și condus imediat la sediul poliției, pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

Persoana vătămată, în vârstă de 78 de ani, a fost transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul reținut a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Moldova Nouă, cu propunere de arestare preventivă, acesta admițând propunerea și dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului.

Cel în cauză urmează a fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, emis de purtătorul de cuvânt, inspector principal Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns