Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile!

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile!

Guvernul Orban a emis hotărârea nr. 40/13 august 2020 pentru  prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, datorită situației generale generate de evoluția coronavirusului la nivel național.

În urma aprobării hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

foto: Ro Health Review

România a intrat pentru prima dată în starea de alertă la data de 15 mai, odată cu ieșirea din starea de urgență și este a treia oară când se ia această decizie de prelungire a stării de alertă, ca principală măsură de prevenire a răspândirii infectărilor cu noul coronavirus. Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, cu începere de mâine, 16 august.

Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a realizat analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 11.08.2020 și a luat în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, dar și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate. Această stare de fapt duce în mod direct  la o situație care afectează major capacitatea de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar.

Măsurile de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă sunt prezentate documentul de mai jos.

ZiZoYXNoPWJhNzdlMzNlOGFkMWQ5Nzc5Mzk2NTgxMTZhNjUzMTRk

Lasă un răspuns