Șofer de 65 ani a intrat cu mașina în stâlp! Etilotestul a arătat 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Șofer de 65 ani a intrat cu mașina în stâlp! Etilotestul a arătat 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Șofer de 65 ani a intrat cu mașina în stâlp! Etilotestul a arătat 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin informează faptul că se desfășoară zilnic astfel de acțiuni preventiv-reactive, pentru siguranța comunității. 

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU ORDINEA ȘI SIGURANȚA PUBLICĂ ÎN MUNICIPIUL REȘIȚA
Ieri, 16 martie, între orele 16.00-20.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea ordinii și siguranței publice și verificarea modului de respectare a regulilor de conviețuire socială și a normelor de circulație pe drumurile publice, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.
Pe parcursul activităților au fost legitimate aproape 300 de persoane și verificate peste 220 de autovehicule. Au fost efectuate controale la 2 societăți comerciale și 2 agenți de securitate.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală peste 30.000 de lei. Dintre acestea 124 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, 9 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și alte 2 pe linie silvică.
De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere, 3 dintre acestea privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Ca măsuri complementare au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare, și au fost confiscați 2,35 metri cubi de material lemnos.
Exemple:
* Ieri, 16 martie, la ora 18.00, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, pe DJ 581, un autoturism care circula din direcția Reșița către Oravița, condus de un tânăr de 25 de ani, din Reșița. La testarea cu aparatul etilometru tânărul avea o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice și continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
Ieri, 16 martie, la ora 19.08, în timp ce un bărbat de 65 de ani din Reșița conducea un autoturism pe bulevardul Muncii din municipiu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, acroșând un stâlp de susținere a rețelei electrice.
În urma testării cu aparatul etilometru s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate.
Citește și: Un „șofer” beat și fără permis a vrut neapărat să conducă autoturismul ziua în amiaza mare!
*  La ora 17.09, un bărbat de 41 de ani, din Reșița a fost testat cu aparatul etilometru după ce a condus un autoturism pe strada Liliacului din Reșița. Rezultatul testării a fost de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
*  Ieri, la ora 16.25, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Țarcului, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din Bocșa. Șoferul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Mai mult, autoturismul nu figura înmatriculat în circulație. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

sursa foto: tribunasm.ro

Lasă un răspuns