Romeo Dunca și 30 de consilieri județeni au primit certificatele doveditoare!

Romeo Dunca și 30 de consilieri județeni au primit certificatele doveditoare!

La solicitarea Biroul Electoral de Circumscripție Județean Caraș-Severin ieri, 06 octombrie 2020, a avut loc ceremonia de înmânare a certificatelor doveditoare pentru consilierii județeni aleși la scrutinul din 27 septembrie 2020. Activitatea s-a  desfășurat la sala de ședințe a Palatului Administrativ.

Cuvântul de deschidere l-a avut președintele BECJ Caraș-Severin, Judecător dr. Rustin Petru Ciasc: „Această ședință are un caracter exclusiv ceremonial, nu reprezintă constituirea propriu-zisă a Consiliului Județean Caraș-Severin pentru că certificarea validității alegerii în funcțiile de consilieri și președinte al Consiliului Județean este apanajul instanțelor de judecată. La fel cum s-a procedat la alegerile locale din 2008, 2012, 2016 și în 2020 am considerat că este un cadru festiv pentru încheierea alegerii locale din județul Caraș-Severin. Practic în urma încheierii procedurilor de predare – primire cu Biroul Electoral Central la sfârșitul săptămânii trecute, în acest moment putem considera încheiate alegerile locale în județul Caraș-Severin, cu excepția unei singure circumscripții electorale a orașului Moldova Nouă, unde s-a dispus repetarea alegerilor pentru funcția de primar. La nivelul țării, actualmente mai figurează nouă Birouri Electorale de Circumscripții… trei BEC de comună, unul de oraș – Moldova Nouă, patru BEC-uri județene la Bistrița-Năsăud, Teleorman, Timiș și Caraș-Severin și bineînțeles Biroul Electoral Central, scopul fiind asigurarea realegerilor pentru funcția de primar”.

Președintele BECJ Caraș-Severin a prezentat și câteva date statistice, la nivel județean au fost 77 circumscripții electorale, din care 69 comunale, 6 orășenești, două municipale și 365 secții de votare, în care acționat  154 de președinți și locțiitori și 555 de membrii desemnați de partidele politice și alianțele politice și electorale. Secțiile de votare au fost constituite din 730 de președinți și locțiitori și 3300 de membrii desemnați  de competitori și 445 de operatori IT, din care 365 în secțiile de votare și 85 de persoane auxiliare, informaticieni, 21 de statisticieni. Paza entităților electorale a fost asigurată de 677 lucrători ai MAI, au fost tipărite 1205903 buletine de vot.

La nivelul celor două tipuri de alegeri, la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin au fost exprimate 118772 de voturi valabil exprimate și 9732 au fost declarate nule. Ca scor realizat de competitori electorali pentru funcția de consilieri județeni în Caraș-Severin, Partidul Național Liberal a obținut 53334 de voturi, Alianța PRO Caraș-Severin – 32680 de voturi, PMP – 14389 de voturi, Alianța USR Plus – 6281 de voturi, Partidul Ecologist Român – 5781 de voturi, PPU – 3337 de voturi și Partidul Verde – 2960 de voturi. Pragul electoral stabilit pentru intrarea în CJ Caraș-Severin pentru un singur competitor a fost de 5938 de voturi, iar pentru alianțe – 8314 voturi, iar pragul electoral de 8% alocat competitorilor compuse din trei sau mai multe partide a fost de 9501 voturi. În prima fază, PNL  a obținut 15 mandate, PRO Caraș-Severin – 9 mandate și PMP – 4 mandate, iar după redistribuire, PNL a ajuns la 16 mandate și PRO Caraș-Severin – 10 mandate.

La președintele Consiliului Județean Caraș-Severin au fost 120336 de voturi valabil exprimate și 8241 de voturi au fost anulate. Romeo Dan Dunca (PNL) a obținut 51488 de voturi, Florin Silviu Hurduzeu (PRO Caraș-Severin) – 41797 de voturi, Ionuț Mihai Popovici (PMP) –  11307 voturi, Andrei Plujar (USR) – 5424 de voturi, Paul Valentin Armașu (Partidul Ecologist) – 5091 de voturi, Răzvan Ionuț Simulescu  (PPU) – 2933 de voturi, Vasile Ovidiu Paul  (Partidul Verde) – 2297 de voturi. Alegerea președintelui Consiliului Județean a fost după principiul alegerii directe care a avut cele mai multe voturi, fără criterii de prag electoral, astfel că Romeo Dan Dunca a devenit conducătorul județului Caraș-Severin pentru următorii patru ani!

Romeo Dunca: „Pentru mine acest moment este unic, este prima participare la un asemenea eveniment în care am fost ales. Mă bucur că am ajuns aici, este o responsabilitate mare, pe care cetățenii Caraș-Severinului mi-au pus-o în brațe. Va trebuie să muncesc, să onorez aceste așteptări și dovedesc că alegerea lor a fost un lucru bun pentru județul Caraș-Severin. Le mulțumesc tuturor și celorlalți care au fost în această competiție de partea cealaltă și de acum trebuie să găsim soluții pentru bunăstarea cetățenilor Caraș-Severinului.

Consilieri județeni aleși care au primit certificate doveditoare sunt:

Partidul Național Liberal: Ioan Marcel Vela, Romeo Dan Duca, Ioan Popa, Jaro Norbert Marșalic, Cornel Galescu, Ioan Chisăliță, Ovidiu Rădoi, Marius Isac, Marius Beșliu, Camelia Ene, Ghiță Sporea, Dan Stan, Dumitru Rujan, Vasile Liviu Brumar, Mircea Teodorescu, Cristian Ciobanu.

Dan Stan

PRO Caraș-Severin: Silviu Hurduzeu, Flavius Nedelcea, Ioan Crina, Gabriela Stuparu, Caius Diaconescu, Nicolae Grindeanu, Mihai Bona, Valentin Zaharia, Nicoleta Toader.

PMP: Ionuț Popovici, Gabriela Berecz, Petru Rain, Oana Cenan-Glăvan.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns