România devine putere energetică regională

România devine putere energetică regională
România devine putere energetică regională
România face încă un pas pe drumul transformării într-un exportator net de energie. ROMGAZ este companie deținută de statul român și împreună cu partenerul OMV Petrom au început construcția platformei centrale de extracție din largul Mării Negre.
Acesta este cel mai important proiect energetic al țării. Este vorba despre o investiție de 4 miliarde euro și http://Devenim putere energetică regională de o producție estimată la 100 miliarde metri cubi de gaz.
România devine putere energetică regională
„Proiectul Neptun Deep va avea un aport semnificativ de gaze naturale. Contribuie securitatea energetică pe termen lung a țării noastre. Dincolo de beneficiile directe aduse economiei de gazul românesc, proiectul va contribui la bugetul de stat cu aproximativ 20 miliarde de euro pe durata de exploatare.
Citește și: Modificarea legii offshore, un pas vital către independența energetică a României
Gazul din Marea Neagră va relansa sectoare importante din industria României, precum industria chimică, farmaceutică și industria grea”, ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja.
De asemenea, exploatarea gazului din Marea Neagră va ajunge in casele românilor, școli, unitați medicale, la clădirile publice și private din zonele unde se vor construi Rețele noi de gaze prin Proiectul PNL Anghel Saligny.
sursa: PNL Caraș-Severin

Lasă un răspuns