Revoluția Română din 1989 a fost o perioadă de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 22 decembrie 1989

Revoluția Română din 1989 a fost o perioadă de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 22 decembrie 1989

Revoluția Română din 1989 a fost o perioadă de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 22 decembrie 1989.

Primele proteste au avut loc la jumătatea lunii decembrie 1989, în Timișoara, ca răspuns la încercarea regimului de a-l suprima pe pastorul Bisericii Reformate Maghiare, László Tőkés.
Protestele inițiale au fost urmate de solicitarea revoluționarilor români de înlăturare a lui Ceaușescu și schimbare de regim, după modelul revoluțiilor din celelalte state comuniste
Cu adâncă compasiune și respect, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, ne îndreptăm gândurile către toți cei care au suferit în timpul Revoluției din Decembrie 1989.

Eroii noștri au plătit un preț imens pentru libertate și democrație, iar memoria lor rămâne ca un far de inspirație pentru noi toți.
Citește și: Marcel Vela – Să păstrăm în memoria inimilor noastre amintirea acestor Eroi și să le ducem, împreună, povestea mai departe!
În aceste momente, ne amintim de curajul incontestabil al celor care au luat parte la evenimentele acelor zile, sacrificându-și propriile vieți pentru a aduce schimbarea. Drumul spre libertate a fost presărat cu dificultăți și suferințe, dar acești bravi oameni au deschis calea către o Românie mai democratică și mai justă.
Să nu uităm niciodată contribuția de neprețuit a celor care au marcat Revoluția din Decembrie. Ei rămân simboluri ale devotamentului față de valorile fundamentale ale democrației și drepturilor omului. Prin recunoașterea jertfelor lor, angajăm continuarea luptei pentru o societate în care libertatea și demnitatea fiecărui cetățean să fie păstrate și protejate.
Onorăm memoria eroilor noștri și ne exprimăm recunoștința pentru că au pus temelia unui viitor mai luminos. Drumul lor ne reamintește că trebuie să continuăm să apărăm și să promovăm valorile pentru care au luptat, într-o unitate care să consolideze progresul și să asigure o Românie mai puternică și mai liberă pentru toți”, a mărturisit Ovidiu Rădoi, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și secretar general al PNL Filiala Caraș-Severin.

 

Lasă un răspuns