Primarul Ioan Popa face tot ceea ce promite!

Primarul Ioan Popa face tot ceea ce promite!

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa a prezentat într-o ședință de consiliul local că se vor asfalta  1,7 kilometri în zona Văii Țerovei, cu scopul de a completa drumul de centură, dar și de a devia din oraș traficul autovehiculelor de mare tonaj care transportă în majoritatea lor, fier vechi pentru combinatul TMK.

  „Vorbim de acel drum de cinci kilometri, care începe din zona stației de transformare de înalte tensiuni de la kilometrul opt și  ajunge în zona fostei uzine cocso-chimică, haldei  de zgură și al  parcului industrial. Pe această cale de acces, fierul vechi va ajunge direct la TMK, fără să mai fie transportat pe străzile orașului. Mai sunt și alte avantaje ale acestui by-pass, care ține de aprovizionările supermarketurilor din zonă, de dezvoltarea  zonei Mociur și a Parcului Industrial de pe Valea Țerovei, accesul tirurilor se va face pe acest nou drum, inclusiv se poate scurta drumul către Muntele Semenic”, a precizat primarul Ioan Popa.

Porțiunea de drum de aproape doi kilometri se asfaltează cu finanțare de la bugetul local, iar lucrările sunt realizate în regie proprie de către  Direcția de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița. Bugetul lucrării este estimat la 450.000 de lei.

Lucrarea prevede asfaltarea în două straturi a porțiunii de 1.700 de metri, de la intersecția cu Uzina de Apă până la intersecția cu drumul Țerovei. Stratul de rezistență se toarnă acum și ne-am propus să finalizăm această etapă până la sfârșitul săptămânii. Va urma stratul de uzură, pe care îl vom turna cu un amestec special de asfalt cu polimeri de rezistență, lucrare care-i va prelungi durata de viață.

Am luat în calcul faptul că trebuie să avem o lucrare foarte bună din punct de vedere calitativ, care să scadă uzura cât mai mult posibil, să fie un asfalt rezistent la traficul greu, care se rulează pe această porțiune de drum”, ne-a precizat Daniel Călin, directorul Direcției de Întreținere și Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns