Primarul Cristian Miclău susține proiectul muzeal Herculane Stories

Primarul Cristian Miclău susține proiectul muzeal Herculane Stories
Primarul Cristian Miclău susține proiectul muzeal Herculane Stories
Dragi prieteni, săptămâna trecută am lansat oficial cu mari emoții, la Băile Herculane, proiectul muzeal HERCULANE STORIES, care decriptează și virtualizează prin noile tehnologii destinul unei stațiuni turistice – 2000 de ani de istorie balneară prezentați în premieră națională sub lupa digitalizării.

Accesibil deja pentru explorare în varianta desktop pe www.herculanestories.ro.

Citește și: 2000 de ani de istorie balneară prezentați în premieră națională sub lupa digitalizării, prin proiectul cultural Herculane Stories

Suntem momentan în faza de verificare, testare și de adăugare a modificărilor finale în conținutul muzeal, în următoarele săptămâni va fi totul gata și va merge ușor.
Herculane Stories, o inițiativă complexă, dezvoltată în ultimul an de Asociația ESCU, prin care s-au selectat, digitalizat, cercetat și prelucrat mii de materiale și obiecte care sunt în strânsă legătură cu patrimoniul stațiunii.
În muzeul virtual veți regăsi o colecție impresionantă ca impact vizual de articole curatoriate din multiple surse, care au acum o amprentă digitală permanentă ce le va spune povestea.

Proiectul Herculane Stories și-a asumat în urmă cu un an expunerea acestor povești și istorii prin găzduirea inițial a unei expoziții fizice pop-up, apoi prin etapa cea mai amplă, pe care urmează să o experimentați în muzeul virtual interactiv, care leagă modelele 3D ale zonei geografice de Vila Elisabeta – ca spațiu imaginar ce găzduiește muzeul, situl istoric cheie al muzeului, apoi diferitele artefacte și materialele multimedia care variază de la arhive de fotografii, obiecte personale, scanări digitale istorice, animații, documente, înregistrări video și audio și alte formate.
Prin proiectul nostru, povestea fermecătoare a Băile Herculane este păstrată, celebrată și dusă mai departe în era digitală, așteptând să fie descoperită de vizitatori din întreaga lume.
***
Proiectul Herculane Stories este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și este organizat cu sprijinul Primăria Băile Herculane și al Consiliului local din Băile Herculane.

Prieteni și colaboratori: Augmented Space Agency (dezvoltare muzeu virtual), colecționarii Iacob Sîrbu și Alexandru Ungurean (conținut), New Box Design (grafică și design), Profocus Media (video), Technicolor Frames (foto), Asociatia Muzeul Jucariilor, Muzeul Banatului Montan Reşiţa (conținut).
Cu găzduirea: Casino Herculane by Sungarden.

sursa: Herculane Stories (facebook)

(Comandat de PNL Filiala Caras-Severin. Codul unic al Autorității Electorale Permanente pentru mandatarul financiar coordonator: 21240015)
(PE)

Lasă un răspuns