Primăria Reșița vine în ajutorul persoanelor dezavantajate

Primăria Reșița vine în ajutorul persoanelor dezavantajate

Primăria municipiului Reșița oferă ajutoare alimentare și asistență materială de bază prin intermediul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD), prin Direcţia de Asistenţă Socială, aflată sub directa coordonare a viceprimarului Adrian Dacica.

Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme pe operațiunile care cuprinde distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materiale școlare pentru copii, de trusouri pentru nou-născuți, de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate.

Începând de astăzi, 29 iulie 2020, se desfăşoară acţiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare în cadrul POAD – lot 4, tranșa I, 2014-2020.

Următoarele categorii de persoane beneficiază de acest program:

– persoanele beneficiare de ajutor social acordat în baza legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

– persoanele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza legii nr. 277/2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Începând cu data de 17 august 2020, în termen de 15 zile calendaristice, se va face distribuţia ajutoarelor pentru alte categorii decât cele menţionate mai sus, respectiv:

– persoane/familii aflate în situaţii critice de viaţă, persoane dependente cu handicap grav sau accentuat, în limita stocului disponibil.

Distribuirea se realizează la Direcţia de Asistenţă Socială Reşiţa, cu sediul în Piaţa Republicii, nr. 44, după următorul program:

LUNI – JOI: 12:00 – 16:00

VINERI: 08:00 – 13:00

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns