Premierul Orban și trei miniștri în vizită de lucru la Herculane! Gazul Românesc în casele românilor!

Premierul Orban și trei miniștri în vizită de lucru la Herculane! Gazul Românesc în casele românilor!

🔹Promisiuni transformate în fapte! Guvernul Orban se asigură ca rețeaua de gaz din județ se extinde🔸

Vineri, 11 sept 2020, premierul Ludovic Orban alături de ministrul de Interne, Ion Marcel Vela,
ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și ministrul transporturilor, Lucian Bode, fac o vizita de lucru la Băile Herculane pentru a se întâlni cu primarul Cristian Miclău și cu primarii din zona în vederea clarificării depunerii proiectelor pentru extinderea rețelei de gaz. Autoritățile din zonă s-au constituit într-un ADI tocmai pentru a accesa astfel de proiecte.

Rețeaua de gaz va ajunge la Orșova și, de acolo, la Topleț și Băile Herculane. De aici, rețeaua urmează sa se extindă pe toată Valea Cernei, Timișului și Valea Almăjului.

ℹ️ Guvernul #PNL a lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi.

Bugetul programului este de peste un miliard de euro, pe o perioadă de patru ani de zile.

ℹ️ Unele dintre obiectivele pentru următorii patru ani de zile sunt extinderea reţelelor magistrale cât mai mult, astfel încât să fie permisă conectarea la reţelele de gaz natural a cât mai multor localităţi.

ℹ️ Apelul de proiecte lansat permite localităţilor care au documentaţiile tehnico-economice aprobate de autorităţile locale să depună astfel de proiecte astfel încât să obţină finanţare pentru înfiinţarea distribuţiilor de gaz natural.

Deşi România are resurse de gaz, doar 35% din populație este conectată la rețeaua de gaz. Trebuie să utilizăm această resursă în mod inteligent, să conectăm cât mai multe gospodării la rețelele de gaz natural. Susținem programul „Gazul românesc în casele românilor”, pe care l-am lansat de acum doi ani. Investiția în magistrala Prunișor-Jupa, realizată de Transgaz, va avea, în mod clar, efecte benefice. Sunt aproape 40 de localități, cu aproximativ 100.000 de oameni care trăiesc în zonă, care vor putea să se încălzească cu gaz, vor putea să își prepare mâncarea cu gaz, nu vor mai depinde de lemne sau de alte improvizații în materie de combustibili. De asemenea, va crește atractivitatea zonei pentru investiții”, a spus Ludovic Orban – premierul României

ℹ️ PNL este preocupat de tema valorificării resurselor de gaz natural și are un obiectiv clar: gazul românesc să ajungă în casele românilor.

DIANA  APETREI

Lasă un răspuns