Prefectul Cristian Gâfu controlează la sânge județul!

Prefectul Cristian Gâfu controlează la sânge județul!

Instituția Prefectului monitorizează la zi situația epidemiologică la nivelul județului Caraș-Severin.

Pe cale de consecință, prefectul Cristian Gâfu a convocat , ieri, 7 septembrie 2020,  o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin cu următoarea ordine de zi:

1. Pregătirea și organizarea controalelor care se vor efectua la unitățile de învățământ, in contextul prevenirii/limitării contaminării cu virusul SARS-CoV-;

2. Situatia epidemiologică la nivelul unităților administrativ-teritoriale ale județului Caras-Severin;

3. Modul de funcționare a restaurantelor, în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

4. Diverse

În cadrul şedinţei s-au abordat aspecte legate de siguranţa în şcoli, în contextul începerii noului an şcolar în condiţiile impuse de pandemie şi s-a cerut ca până la următoarea şedinţă a CJSU, care va avea loc joi, 10 septembrie 2020, să fie pregătite planurile şi scenariile de desfăşurare a cursurilor pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, avizate în prealabil de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de către Direcţia de Sănătate Publică.

Prefectul Cristian Gâfu a solicitat o întrevedere cu conducerea Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Bocşa şi cu conducerea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Caransebeş, deoarece aceştia nu au înaintat până în acest moment nici un scenariu pentru desfăşurarea activităţilor didactice, refuzând asumarea responsabilităţii care le revine.


Prefectul a mai insistat ca Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică să ţină o legătură permanentă cu fiecare unitate de învăţământ din judeţ, pentru a se asigura că se respectă absolut toate măsurile necesare pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie cu SARS CoV-2 ca urmare a desfăşurării activităţilor didactice.

Datele ne-au fost furnizate de Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, Flavius Militaru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns