PNL a zdrobit alianța toxică!

PNL a zdrobit alianța toxică!

Alegerile locale au trecut, scrutinul din 27 septembrie a contrazis mulți dintre specialiștii politici locali, precum și o parte a presei.  În caz că ați uitat bravii analiști preconizau amânarea sine die a alegerilor locale, în vreme ce unii justițiari din mass media și nu numai cântau deja, pe mai multe voci prohodul unor oameni politici locali. Dacă pe primii îi putem bănui de oarece manipulare, pe ceilalți ne permitem să-i acuzam că au confundat, în naivitatea lor scuzabilă, dorința cu realitatea.

Realitatea este că PSD nu va dispărea decât dacă, justiția își va face treaba, adică va împărți dreptate, nu favoruri, dacă administrația va fi supusă unei reforme structurale radicale, ce va însemna inclusiv desființarea tuturor localităților falimentare, caz în care PSD ar pierde controlul asupra armatelor de asistați sociali, păstrați intenționat în sărăcie. Nu în ultimul rând și prin consolidarea guvernării de dreapta care deja a început să investească masiv în sectoarele dinamice ale societății, nu în pensii și salarii, generând astfel plus-valoare și încredere în ziua de mâine.

Scorul PNL în Caraș-Severin a fost unul foarte bun, istoric, câștigând de o manieră categorică, municipiul Reșița, Consiliul Județean, plus foarte multe primării de comune importante unde edili PNL au performat în administrație.

La nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin, ca scor realizat de competitorii electorali pentru funcția de consilieri județeni, Partidul Național Liberal a obținut 53334 de voturi, Alianța PRO Caraș-Severin – 32680 de voturi, PMP – 14389 de voturi, Alianța USR Plus – 6281 de voturi, Partidul Ecologist Român – 5781 de voturi, PPU – 3337 de voturi și Partidul Verde – 2960 de voturi. PNL  a obținut 16 mandate, PRO Caraș-Severin – 10 mandate și PMP – 4 mandate în actualul mandat.

La alegerile pentru președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dan Dunca (PNL) a obținut 51488 de voturi, Florin Silviu Hurduzeu (PRO Caraș-Severin) – 41797 de voturi, Ionuț Mihai Popovici (PMP) –  11307 voturi, Andrei Plujar (USR) – 5424 de voturi, Paul Valentin Armașu (Partidul Ecologist) – 5091 de voturi, Răzvan Ionuț Simulescu  (PPU) – 2933 de voturi, Vasile Ovidiu Paul  (Partidul Verde) – 2297 de voturi. Ce ar mai fi de spus?!…

Pe lângă PSD, mai avem și alți perdanți importanți, dar să-i luăm pe rând…

USR-PLUS a obținut un rezultat rușinos atât în municipiul Reșița cât si la Consiliul Județean Caraș-Severin, plătind tribut lipsei de experiență, îngâmfării liderilor județeni, care nu au acceptat mâna întinsă de partea liberală, crezând într-o himeră, sau chiar într-o alianță cu Pro România și Psd la nivel județean? Specificul localelor, unde primează votul util, i-a taxat, destui dintre susținătorii useriști au votat candidații PNL, care aveau o imagine mai bună si erau mai bine plasați, cu speranța de a stârpi cima roșie.

Cât privește ALDE, a devenit clar că Tăriceanu numai înseamnă nimic pentru nimeni, deci celebrul grup de trădători ex- liberali va pune în curând de o noua trădare….

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns