Patru tineri liberali alături de 19 refugiați ucraineni!

Patru tineri liberali alături de 19 refugiați ucraineni!

Patru tineri liberali alături de 19 refugiați ucraineni! Cărășenii nu au rămas imuni la suferința prin care trece poporul ucrainean. Patru cărășeni au făcut un gest de mare omenie și au ajutat un grup de 19 refugiați aflați la granița de nord de la Sighetu Marmației. Cei patru cărășeni cu convingeri liberale sunt #MariusBeșliu, consilier județean, #OvidiuRădoi – vicepreședintele Consiliului Județean, #SergiuCrâsnic și Darius Enache – consilier local PNL Oțelu Roșu.

Despre această acțiune umanitară ne-a vorbit Marius Beșliu.

„Am urmărit cu mare interes și în același timp cu spaimă ceea ce se întâmplă în țara vecină, Ucraina. Sunt lucruri care nu ar trebui să mai aibă loc în anul 2022, când toți considerăm că omenirea a ajuns la o mare grad de maturitate. Din păcate, nu întotdeauna lucrurile stau cum ne dorim. Când am văzut drama refugiaților din Ucraina, primul gând a fost să-i ajut cum pot eu mai bine. La inițiativa colegului meu, Ovidiu Rădoi ne-am focusat pe ceea ce se întâmplă la granița noastră de nord cu Ucraina. Sergiu și Darius ne-am sărit imediat și necondiționat în ajutor. Am pornit către vamă de unde am preluat 19 persoane. 12 adulți și 7 minori. Cea mai mică avea 4 luni, un ghemotoc de om…Au trăit niște momente foarte emoționante… Am ajuns cu refugiații la Caransebeș și mai apoi i-am cazat la Școala din Zăgujeni”.

Marius Beșliu a asigurat din resurse proprii toate cheltuielile legat de transportul refugiaților. Ovidiu Rădoi a pus la dispoziție autoturismul personal. Sergiu Crîsnic și Darius Enache au condus alte două microbuze puse la dispoziție de Marius Beșliu, administratorul firmei Kelu Transport.

Refugiații invitați la ziua de naștere a lui Eduard Beșliu

Duminica trecută, cei 19 refugiați au fost invitați la un moment festiv al familiei Beșliu. Este vorba de ziua de naștere a mezinului familiei, Eduard de doi anișori.

 „A fost ziua fiului meu și i-am luat la petrecere. I-am dus să se joace ca să mai uite. Petrecerea s-a ținut la un centru de joacă special amenajat pentru copii. Le-am dus și jucării. M-am atașat de ei. Am muncit mult în ultimul timp pentru că le-am căutat și transport spre destinațiile din Europa unde doreau să ajungă”, a precizat consilierul județean, Marius Beșliu.

Zilele trecute, refugiații ucraineni au părăsit România și s-au îndreptat către destinațiile occidentale unde au rude și prieteni.

Senatorul #Ion Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, a sprijinit logistic întreaga acțiune umanitară pe care ce-i patru colegi liberali au inițiat-o. Dumnezeu să vă răsplătească înzecit”, le-a transmit Marcel Vela, senatorul PNL filiala Caraș-Severin, protagoniștilor acestei povești. Un gând simplu și plin de semnificație pentru patru oameni cu suflet de aur.

Lasă un răspuns