Om în toată firea prins drogat la volan. Venit din America, nu a avut permis de conducere internațional!

Om în toată firea prins drogat la volan. Venit din America, nu a avut permis de conducere internațional!

Om în toată firea prins drogat la volan. Venit din America, nu a avut permis de conducere internațional!

OPRIT PENTRU CONTROL PE DN 6, EXISTÂND SUSPICIUNI PRIVIND CONSUMUL DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE!

Azi-noapte, la ora 04.10, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pe DN 6, în localitatea Armeniș un autoturism înmatriculat în Franța. La volanul autoturismului  a fost identificat un bărbat de 40 de ani din județul Dolj.

La controlul documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile americane, fără a deține permis de conducere internațional.

Citește și: Culmea șofatului ! Și drogat și fără permis !

De asemenea, la testarea cu aparatele din dotare cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul a fost 0 în cazul consumul de băuturi alcoolice.
Cu privire la consumul de substanțe psihoactive, în urma testării, au rezultat suspiciuni privind prezența unor astfel de substanțe.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea prezenței substanțelor psihoactive în organism. Rezultatul analizelor medico-legale constituie probă în cadrul dosarului penal.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. Cercetările sunt continuate.

„Vă reamintim că pentru a conduce un autovehicul pe teritoriul României, persoanele care sunt titulare ale unui permis de conducere naţional eliberat de autorităţile unui stat care nu este membru al Convenţiei asupra circulaţiei rutiere deschisă spre semnare la Geneva la 19 septembrie 1949, cât și al Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968, şi nici membru al Uniunii Europene ori cu care România nu a încheiat un tratat privind recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere auto, trebuie să posede şi permis de conducere internaţional.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.” -comunicat IPJ Caraș-Severin.

foto: stiri neamt.ro

Lasă un răspuns